Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresun’un dini ve kültürel hayatı sempozyumla ele alındı

Giresun tarihinde yer alan bütün kavimlerin kültürel ve dini kimliğinin ele alınarak inceleneceği 'Geçmişten Günümüze Giresun’da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu' düzenlendi. Giresun Valiliği himayesinde İl Özel İdaresince DOKAP Bölge...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun’un dini ve kültürel hayatı sempozyumla ele alındı
Giresun tarihinde yer alan bütün kavimlerin kültürel ve dini kimliğinin ele alınarak inceleneceği 'Geçmişten Günümüze Giresun’da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu' düzenlendi.

Giresun Valiliği himayesinde İl Özel İdaresince DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyumun açılışına Vali Hasan Karahan, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, İl Jandarma Komutanı Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Piraziz Kaymakamı Hüseyin Çam, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, İl Müftüsü Muhittin Oral, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür, Bulancak Belediye Başkanı Av. Kadir Aydın bazı daire amirleri, sivil toplum kuruluş yetkilileri, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumda konuşan Vali Hasan Karahan, katılımcılara teşekkür ederek, organizasyonun şehre hayırlı olmasını diledi. Din ile hayatın iç içe olduğunu belirten Vali Karahan, “Din hayatın esasıdır ve hayatın her noktasına nüfus eder. Burada dinin hayatla nasıl içi çe olduğunu, geçmişten günümüze hayatın her noktasına nasıl etki ettiğini göreceğiz. Dini hayattan ayırmak mümkün değildir. Son yıllarda gelişen hayat şartları dinin insanın manevi boyutu üzerine etkilerini de ortaya çıkardı. Sempozyumda dini ve kültürel gelişmelerin tarihten günümüze Giresun’da gelişimini ve etkisi ele alınacak. 1000 yıllık medeniyetimizin dinle birlikte bu günlere nasıl taşındığını göreceğiz. Dini ve milli kimliğimizin iç içe geçtiği bu medeniyetin bundan sonrada devamını diliyorum” dedi.

Sempozyumun insanımızın maneviyat damarlarının güçlenmesine öncülük ederek güzel hizmetler ortaya çıkaracağına inandığını belirten İl Müftüsü Muhittin Oral da emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür etti.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı da sempozyumun tarih ve güncel olmak üzere 2 yönünün olduğunu belirterek sempozyumun değerli bilgilere ışık tutacağına inandığını söyledi.

İlim Yayma Cemiyeti Giresun Şube Başkanı Cemalettin Aydınoğlu da sempozyumun düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Recep Kılıç tarafından sempozyumun açılış tebliği okunarak oturumlara geçildi.

Değişik üniversitelerinden 70'e yakın bilim adamının katılarak bildiri sunacağı ve 2 gün sürecek sempozyumda geçmişten günümüze Giresun'da din kültür ilişkisi bağlamında toplam 15 oturum gerçekleştirilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.