Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Gıda ürünleri daha sıkı kontrol edilmeli'

Gıda maddelerinde sahtecilik kontrol tanımıyor. Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde yapılan kontrollerde her sekiz gıda maddesinden birinde yasal prosedüre uyulmadığı ortaya çıktı. Kontrol edilen ve yasalara uyulmadan hazırlanan...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gıda maddelerinde sahtecilik kontrol tanımıyor. Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde yapılan kontrollerde her sekiz gıda maddesinden birinde yasal prosedüre uyulmadığı ortaya çıktı. Kontrol edilen ve yasalara uyulmadan hazırlanan gıda maddelerinin et, süt ve ekmek gibi temel gıda maddelerinin olması endişeleri daha da büyüttü.

18 bin 400 adet et ve tavuk eti örneğinden 2 bin 300’ü, 3 bin balık eti örneğinden 410’u yasalara göre ‘bozuk’ çıktı. 2012 yılında toplam 95 bin 300 örnek alınıp tahlil edilmiş. Verilen bilgilere göre genel gıda kontrolünde toplamda yüzde 11,8’i yasal standartlara uymuyor. Kontrolü yapılan gıdalar olarak et, süt, yumurta, tahıl ürünleri, sebze ve meyvenin yanı sıra tütün ve kozmetik ürünler sıralandı.

Yapılan ‘sahtekarlığı’ ise daha çok muhtevada karıştırmak, daha ucuzunu doldurmak, temizlik ve yanlış etiketlemeler gibi yanıltıcı çalışmalardan oluşuyor. Tamamının yasalarda belirtilenlere ters olduğunu bildiren KRV Tüketiciyi Koruma Bakanı Johannes Remmel, “Tüketicinin güveni ile oynamamak gerekir.” şeklinde tepki gösterdi.

KRV Tükieticileri Koruma Derneği ise eyalette gıda kontrolü yapan toplam 51 daire bulunduğunu ve bunların çok yetersiz olduğu eleştirisini yapıyor. Bu dairelerde 364 olan çalışan sayısını Bakan Remmel 600’e çıkarmayı düşünüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.