Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gıda tarım ve hayvancılık müdürlük personeline yangın eğitimi

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline yönelik ‘Temel yangın eğitimi’ verildi.Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi ve Bursa Büyükşehir Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gıda tarım ve hayvancılık müdürlük personeline yangın eğitimi
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline yönelik ‘Temel yangın eğitimi’ verildi.

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanlığı ile Eğitim Şube Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen eğitim yoğun katılımlı gerçekleşti.

Eğitime Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, iş güvenliğine büyük önem verdiklerini anlatırken, “Müdürlüğümüzde görev yapan personelin; kullanılan her türlü yapı, bina ve tesislerde çıkabilecek yangınları en aza indirgemek, yangın güvenliği bilgisini vermek, yangın oluşturan riskleri tanımlamak, alınması gereken önlem ve davranış biçimlerini göstermek, ilk yardım, söndürme, koruma ve kurtarma ekiplerinde görev alan personele yönelik Sivil Savunma Birimi ve İtfaiye Daire Başkanlığı işbirliği ile yangın tatbikatı eğitimi gerçekleştirildi."

YANGIN SÖNDÜRME TATBİKATI

İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amiri Haydar Dikme ve itfaiye memuru Ömer Döğücü tarafından iki oturum halinde gerçekleştirilen eğitimle yangın söndürme teknikleri ve ilk müdahalenin nasıl yapılacağı konularında belgiler verildi.

Eğitim, yangına karşı anında müdahale, can ve mal kaybını önlemek amacıyla teorik olarak sunumlar ve görsellerle desteklendi. Ayrıca ekiplere yangın çeşitleri konusunda da bilgi verilerek söndürme teknikleri gösterildi. Ekipler ve personel yangın tüplerini kullanarak meydana gelebilecek bir yangını nasıl söndüreceklerini uygulamalı olarak gördü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.