Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GEW yeni düzenleme ile elde ettiklerini riske sokuyor

Berlin’de önümüzdeki dönem için istihdam edilen öğretmenler daha fazla maaş alacak. Buna rağmen Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) yeni ücret düzenlemesine karşı. Sendika açtığı davayı kazanırsa imzalanan sözleşmelerin de geçerliliğini...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2015 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berlin’de önümüzdeki dönem için istihdam edilen öğretmenler daha fazla maaş alacak. Buna rağmen Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) yeni ücret düzenlemesine karşı. Sendika açtığı davayı kazanırsa imzalanan sözleşmelerin de geçerliliğini yitirmesi ihtimali söz konusu. Geçici tedbir kararı İş Mahkemesi’nde görüşülecek.

Almanya'nın Berlin eyaletindeki tartışmalı ücret düzenlemesi 1 Ağustos tarihinde yürürlüğe girdi. Ancak bunun tek sebebi Memurlar Federasyonu ve Tarife Birliği’nin (dbb) mart ayında onay vermiş olması. GEW’e göre dbb büyük bir sendikadan ayrılarak kendi grubunu kuran bir sendika ve sözleşmeli öğretmenlerin sadece küçük bir bölümünü temsil ediyor. Senato ise dbb küçük de olsa onayının yeterli olduğu yönünde karar verdi. Bu sebeple GEW yeni bir tarife birliği kanunu için ısrar ediyor.

Sendikaya göre kadrolu öğretmenler için ortaya konan düzenlemeler sözleşmeli öğretmenleri de kapsıyor ve bu yüzden sözleşmeli öğretmenlere has bir düzenleme gerekiyor.

Berlin Başbakanı Michael Müller ile bu konuyu görüşmek isteyen sendika yetkilileri, aksi takdirde sonbaharda yeni bir pedagog grevi ile tehdit ediyor. Dbb ise GEW’in yıllar içinde üyelerin beklentilerini yükseğe çıkardığını, ancak hiçbir şey de elde edemediğini ileri sürüyor.

Dbb’ye göre ücret düzenlemesi ile öğretmenlik yapma kabiliyeti olmayanların durumu da iyileştirilmiş oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.