Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gerzelilerden Terme halkına destek

Terme Çevre Platformu (TERÇEP) tarafından organize edilen 'Terme’de Termik Santrale Hayır' etkinlikleri kapsamında Terme halkı ile Yeşil Gerze Platformu (YEGEP) üyeleri bir araya geldi. YEGEP Sözcüsü Şengül Çalışkan Şahin, "Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gerzelilerden Terme halkına destek
Terme Çevre Platformu (TERÇEP) tarafından organize edilen 'Terme’de Termik Santrale Hayır' etkinlikleri kapsamında Terme halkı ile Yeşil Gerze Platformu (YEGEP) üyeleri bir araya geldi. YEGEP Sözcüsü Şengül Çalışkan Şahin, "Belediye Başkanınıza sahip çıkın ve bu yolda yalnız bırakmayın." dedi.

Samsun Terme’de yapılması planlanan kömürlü termik santrale dikkatleri çekmek ve karşı duruş sergilemek amacı ile TERÇEP tarafından Yeşil Gerze Çevre Platformu üyeleri Terme ilçesine gelerek santral konusunda tecrübelerini ilçe halkı ile paylaştı. Terme Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya YEGEP üyeleri, Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Samsun MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, sivil toplum örgütlerinin başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çevre il ve ilçelerden vatandaşlar katıldı.

'KARARLI OLUN'

Santrali bölgelerine kurdurtmayacaklarına inandıklarını ve bu bilinç ile çalışmalar yaptıklarını ifade eden YEGEP sözcüsü Şengül Çalışkan Şahin, tecrübelerini Terme halkı ile paylaştı. "Termik santrale karşı durmak nefesine sahip çıkmaktır." diyen ve bu konuda birlikteliğin önemine vurgu yapan Şahin, "Biz bu mücadelede kazandık. Bunun bir reçetesi ve anahtarı yok. Sadece inandık. Birliğinizi dirliğinizi ve kararlılığınızı asla yitirmeyin. Belediye Başkanı Şenol Kul’un bu konudaki tavrı çok önemli ve Belediye Başkanınıza sahip çıkın ve bu yolda yalnız bırakmayın. Dilerim siz de başarırsınız." şeklinde konuştu.

'TERMİK SANTRAL SİYASET ÜSTÜ'

Terme’deki termik santral olayına siyasi değil siyaset üstü baktıklarına vurgu yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Terme'de güzel bir birliktelik sağlandı. Bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri hiçbir siyasi ayrıştırma yapmadan hep birlikte bu olaya sahip çıktı. Şu andaki aşamada gayet iyi gidiyor. İnşallah güzel bir sonuç da alacağız. Bundan hiç tereddütüm yok. Hiçbir şey mücadele edilmeden kazanılmaz. Burada şirket çok açık ve net bir şekilde bunu kurmak için uğraşıyor. Şirket buraya gelmedi. Bizimle görüşme yapmadı. Bu santral çok güzel bir yatırımdı da neden yerel yönetimlerden sorumlu olan insanlardan kaçtınız?" diye sordu.

'ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ'

Terme Belediye Başkanı olarak üstüne düşeni yaptığını kaydeden Kul, şöyle konuştu: "Bu santralin buraya yapılması için bizi yok etmeniz gerekir. Biz bu santrali yaptırmayacağız. Bizim isteklerimiz net; bunun ne ideoloji ne de siyasetle alakası var. Terme'de dağ, ova, göl, deniz, orman, doğal sit alanı var. Bu santralin yapılmayacak yer neresi deseler Terme derim. Terme santral için uygun alan değil. Gidin nereye istiyorsanız oraya yapın. Eğer siz bu olayın arkasında olursanız ben her türlü fedakârlığı yapmaya hazırım. Herkes benim samimiyetimi bile sorguluyor. Ben üstüme düşeni yapıyorum. Mücadele edilmeden hiçbir şey elde edilemez."

Gerze’de santralin yapılması planlanan köyün muhtarı Ahmet Tiryaki, TERÇEP üyelerinden Cemil Keleş ve TERÇEP dönem sözcüsü Zekai Altunpala’nın konuşma yaptığı toplantı sonunda ziyaretçilere Terme Kaymakamı İlyas Gün ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından çiçek takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.