Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Gençleri şiddetten uzak tutan İslami gençlik çalışmaları önemli'

Almanya'da yaşayan genç Müslümanların faaliyetleri Rottenburg-Stuttgart Piskoposluk Akademisi'nde "Toplumu birlikte şekillendirmek - Ortak olarak Genç Müslümanlar" adı altında düzenlenen bir proje ile araştırıldı. Araştırma ile Almanya'da...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da yaşayan genç Müslümanların faaliyetleri Rottenburg-Stuttgart Piskoposluk Akademisi'nde "Toplumu birlikte şekillendirmek - Ortak olarak Genç Müslümanlar" adı altında düzenlenen bir proje ile araştırıldı. Araştırma ile Almanya'da ilk kez genç Müslümanların faaliyetleri bilimsel olarak incelenmiş oldu.

Robert Bosch Vakfı tarafından desteklenen iki yıllık araştırmanın sonuçları, araştırma sorumlusu Dr. Hansjörg Schmid ve İslam Bilimleri Uzmanı Hussein Hamdan tarafından, Baden Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney'in (SPD) de katıldığı bir toplantıda kamuoyuna tanıtıldı.

Almanya'da faaliyet gösteren İslami kuruluşların geniş bir yelpazede incelendiği araştırmada yaklaşık 100 uzmanla görüşüldü ve birçok kitap ile makaleler analiz edildi. Araştırmada, genç yaştaki Müslümanların dini faaliyetlerinin kamuoyunda 'aşırılık' olarak görüldüğü ve bu nedenle sürekli kendilerini savunma durumunda oldukları tespit edildi.

Dr. Schmid yaptığı açıklamada, "Son yıllarda genç yaştaki Müslümanların kurmuş olduğu derneklerin sayısında bir artış var. Bu neden Gençlik Daireleri'ne tanınmak ve maddi destek amacıyla yapılan başvurular artıyor. Dolayısıyla İslami gençlik çalışmaları her geçen gün daha çok dikkat çekiyor. Yaptığımız araştırmada en büyük sorunlardan birinin genç Müslüman derneklerinin yaşadığı maddi sıkıntılar olduğunu tespit ettik. İslami gençlik derneklerin hepsinde gönüllü Müslümanlar görev yapıyor. Küçük kentlerde gönüllü gençler sayesinde başarılı çalışmalar yapılsa da, eyalet veya federal düzeyde kaliteli çalışmalar için profesyonel kadrolara ihtiyaç bulunmaktadır. Bu sayede devlet tarafından verilen proje desteklerinden de faydalanabilirler." dedi.

İslami gençlik çalışmalarının ayrıca gençleri şiddetten uzak tuttuğunu da sözlerine ekleyen Dr. Schmid, "Çok küçük bir sayıdaki Müslüman'ın şiddet olaylarına karışmasına rağmen tüm İslam'ın itibarı düşürülüyor. Bu nedenle gençleri şiddetten uzak tutan İslami gençlik çalışmalarını önemsiyorum." ifadelerini kullandı.

Uyum Bakanı Bilkay Öney ise yaptığı konuşmada birlikte barış içerisinde yaşamanın önemine dikkat çekti. Bakan Öney, "Söz konusu çalışmaların özünde Müslümanlarla gayrimüslimlerin hep birlikte yaşaması ve ortak geleceği birlikte şekillendirmesi yatmaktadır. Bu araştırma genç Müslümanların da buraya ait olduğu ve sorumluluk almaları gerektiğini ortaya koymaktadır. Ülkemizin geleceği için tüm genç insanlara ihtiyacımız var." diye konuştu.

Almanya'daki genç Müslüman nüfusun toplam nüfusa göre oranı çok daha yüksek olduğu biliniyor. Toplam nüfusta 15 yaşın altındaki çocukların oranı yüzde 14,5 iken, bu oranın Müslümanlar arasında yüzde 25 öldüğü tahmin ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.