Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençler arasında artan intihar eğilimine karşı proje

Baden-Württemberg Vakfı, gençler arasındaki intihar vakalarının ve intiharı düşünenlerin sayısının artması üzerine ‘İntihar ve kendine zarar vermeye karşı okul sizi güçlü kılar’ isimli projeyi okullarda hayata geçiriyor. Gelecek...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2014 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2014 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baden-Württemberg Vakfı, gençler arasındaki intihar vakalarının ve intiharı düşünenlerin sayısının artması üzerine ‘İntihar ve kendine zarar vermeye karşı okul sizi güçlü kılar’ isimli projeyi okullarda hayata geçiriyor. Gelecek üç yıl için tasarlanan proje için vakıf 750 bin Euro bütçe ayırdı. Projeyi Ulm Üniversite Kliniği takip edecek. Önceki gün Stuttgart’ ta açıklanan proje, okullarda, hotline ve internet platformlarında tanıtılacak.

Ulm Üniversitesi kliniğinden Çocuk ve Gençlik Bölümü Direktörü gençlik psikiyatrisi uzmanı Prof. Jörg Fegert, “Öğretmenler okullarda çocuk ve gençler için birinci derecede partnerler olacak. Böylesi kompleks bir sorun için öğretmenleri destekleyeceğiz. Bunun içinde okul personelinin faydalanacağı bir telefon hattı kurduk.” dedi.

Okul personeli, öğrencilerin kendilerini kasten yaralaması veya intihar eğilimlerine rastlanması durumunda telefon hattından uzmanlar tarafından desteklenecek. Öğretmenler aynı zamanda gereken durumunda, gençlik psikologları da isteyebilecek.

Vakıf ve üniversite kliniği birde internet platformu oluşturacak. Okul protokolüne de girecek olan proje okullarda aynı zamanda öğrencilere tanıtılacak. Bu konuda eğitilecek öğretmenlerin eğitimine önümüzdeki eğitim yılı başında start verilecek. Baden-Württemberg Kültür Bakanı Andreas Stochda (SPD) projeye destek veriyor.Stoch, “Bu konu çok isteyerek konuşulacak bir konu değil. Önemli bir konu olduğunu da biliyoruz. Bu konuda öğretmenlerin yetiştirilmesini destekliyorum.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.