Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç tasarımcılar ödüllerini aldı

Stuttgart BIL Özel Okulları (BIL Schulen) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Genial Tasarım Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerini aldı. Almanya genelinden öğrencilerin iki kategoride yarıştığı Genial Yarışması’nda Ludwigsburg...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Stuttgart BIL Özel Okulları (BIL Schulen) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Genial Tasarım Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerini aldı. Almanya genelinden öğrencilerin iki kategoride yarıştığı Genial Yarışması’nda Ludwigsburg ve Baden-Baden’den katılan öğrencilerin projeleri birinciliği aldı. Stuttgart’ta 2004 yılında Türk müteşebbisler tarafından eğitim dünyasına kazandırılan BİL Okulları tarafından Almanya genelinde bu yıl ikincisi yapılan Genial Tasarım Geliştirme Yarışması’nın finalinde dereceye girenler Bad-Cannstatt Kursaal Salonu’ndan yapılan törenle ödüllerini aldı.

Baden Württemberg SPD Meclis Grup Başkanı eyalet milletvekili Claus Schmiedel’in himaye ettiği yarışmada Stuttgart ve Baden Württemberg Eyaleti’nin farklı şehirleri başta olmak üzere Almanya genelinden 10 farklı okuldan öğrenciler 80 proje ile yer aldı. 4.-8. ve 9.-13. sınıflar olmak üzere iki kategoride yapılan yarışma sonucunda juri, alt sınıflar kategorisinde Ludwigsburg Carl-Friedrich-Gauß-Schule’den Caner F. ve Thomas E.’nin ambalaj içindeki gıdaların yenilebilirlik durumu ile ilgili sinyallerin ele alındığı ‘Tetrapak’ konulu proje çalışması birinciliğe layık görüldü.

Üst sınıflar kategorisinde ise Baden-Baden Louis-Lepoix-Schule öğrencisi Wecker R. ‘sınıflarda oda sıcaklığı ayarlanması’ temalı projesi ile birinciliği aldı. Bu proje ile sınıflardaki yalıtım problemleri anında gözlemlenebiliyor. Yetkililer geçen yıl ilk defa yapılan yarışmaya olan ilginin bu yıl daha arttığını, katılan okul idarecilerinden, öğretmenlerden ve velilerden son derece olumlu geri dönüşümler alındığına dikkat çekti. Temel motivasyonu ‘inovasyon’ olarak ifade edilen yarışma ile öğrencilere farkı düşünme kabiliyeti, yeniliğe açık olma perspektifi kazandırma hedefleniyor.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yarışmaya katılan tasarımların patent hakkı proje sahibi öğrenci üzerine tescillenecek. Yarışmada birincilere 500, ikincilere 400, üçüncülere 300, dördüncülere 200, beşincilere ise 100 Euro para ödülü ile çeşitli hediyeler verildi. Yarışmanın jüri heyeti Prof. Gerhard Reichert (S.Gmünd Tasarım Yüksekokulu), Dr. Tobias Schenk, (Robert Bosch GmbH, Produktentwicklung) ve Goran Popcanovski’den (Dipl.oec., Leiter Projektmanagement) oluştu. Genial Tasarım yarışması ile geleceğin mucitlerine yol açan BİL bünyesinde Grundschule, Realschule, Gymnasium ve Wirtschaftsgymnasium bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.