Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Genç Star' adayları final için yarıştı

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Liseler Arası Müzik Yarışması 'Genç Star’ın seçmelerine katılan gençler, performanslarıyla profesyonellere taş çıkarttı. Sesini duyurmak isteyen genç yeteneklere...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Genç Star' adayları final için yarıştı
Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Liseler Arası Müzik Yarışması 'Genç Star’ın seçmelerine katılan gençler, performanslarıyla profesyonellere taş çıkarttı.

Sesini duyurmak isteyen genç yeteneklere destek olmak amacıyla Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Genç Star Liseler Arası Müzik Yarışması'nın seçmeleri, AVP Eğitim Araçları Salonu'nda gerçekleştirildi. Bu yıl, ünlü sanatçı Fatih Erkoç’un da jüri üyeleri arasında yer alacağı müzik yarışmasının seçmelerine katılan liseli gençler, seslendirdikleri yerli ve yabancı eserlerle, jüriyi kendilerine hayran bıraktı.

Grup olarak katıldıkları seçmelerde, okullarında oluşturdukları müzik grupları ile sahneye çıkan ve yalnızca bir eser seslendiren ‘Genç Star’ adayları, gerek seslendirdikleri eserlerle, gerekse kullandıkları enstrümanlarla jüriyi ve salondakileri kendilerine hayran bıraktı. 26 lisenin yarıştığı Genç Star müzik yarışmasının seçici kurulunda yer alan jüri üyelerinden Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü İsmail Göğüş, UÜ Müzik Eğitmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yaşar Kemal Alim, Bursa Belediyesi Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Mert Kocaili ile Devlet Klasik Türk Müziği Sanatçısı Hilmi Bozdemir, jüri olarak kendilerine çok büyük iş düştüğünü, finale kalacak gençleri belirlemekte zorlandıklarını söyledi.

Jüri üyelerinden İsmail Göğüş, şunları dile getirdi: “Öncelikle böyle bir etkinliği düzenleyen Osmangazi Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Hepsi cıvıl cıvıl, birbirinden başarılı gençler. İnanın seçmekte zorlanıyoruz. Seçmelere katılan 26 liseden başarılı olanlar, performanslarını finalde sergileyecekler.”

UÜ Müzik Eğitmenliği Bölümü Türk Halk Müziği Öğretim Görevlisi Yaşar Kemal Alim de gençlerin son yıllarda güzel sanatlara, resme, müziğe karşı büyük ilgi duyduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.