Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç polislere tam not

Almanya’da son yıllarda çeşitli aktivitelerle gençlere tanıtılan ve teşvik edilen polislik mesleğine ilgi artıyor. Bazı eyaletlerde özellikle göçmen gençlerin bu mesleğe yönlendirilmesi için de özel kampanyalar düzenleniyor. Baden-Württemberg’de...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2014 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2014 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’da son yıllarda çeşitli aktivitelerle gençlere tanıtılan ve teşvik edilen polislik mesleğine ilgi artıyor. Bazı eyaletlerde özellikle göçmen gençlerin bu mesleğe yönlendirilmesi için de özel kampanyalar düzenleniyor. Baden-Württemberg’de genç nesil polislerin toplumla iletişimi ile ilgili yapılan bir ankette, tecrübeli olmamalarına rağmen genç polislerin gerek olaylara müdahalede, gerekse normal zamanlarda iletişimde oldukça başarılı bulunduğu sonucu ortaya çıktı.

Göçmen ailelere mensup genç polislerin de özellikle göçmenlerle iletişimde çok önemli bir rol oynadığı ve onlar sayesinde yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan gereksiz tatsızlıkların önüne geçildiği çıkan sonuçlar arasında. Eyalet genelinde yılda yaklaşık 700-800 yeni polisi kadrosu ayırılıyor. Bu rakam eyalette yapılan emniyet reformu sürecinden dolayı 2012 yılında bir defaya mahsus olarak 1200 olmuştu. Eyalet genelinde polis okullarında müracaat eden göçmenlerin oranı ise yüzde 19 civarında.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.