Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazipaşa eski belediye başkanı Özgenç: Bilinçli bir şekilde itibarsızlaştırıldım

CHP'li eski Antalya'nın Gazipaşa ilçesi belediye başkanı Cem Burak Özgenç, siyasi iktidarın, yaptığı algı operasyonlarıyla 30 Mart seçimleri öncesi ismini bilinçli bir şekilde itibarsızlaştırğını söyledi. Cem Burak Özgenç, CHP...

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazipaşa eski belediye başkanı Özgenç: Bilinçli bir şekilde itibarsızlaştırıldım
CHP'li eski Antalya'nın Gazipaşa ilçesi belediye başkanı Cem Burak Özgenç, siyasi iktidarın, yaptığı algı operasyonlarıyla 30 Mart seçimleri öncesi ismini bilinçli bir şekilde itibarsızlaştırğını söyledi.

Cem Burak Özgenç, CHP Manavgat İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ile birlikte basın açıklaması yapan Özgenç, 7 Haziran seçimlerinde partisi CHP'den milletvekili aday adayı olduğunu kaydetti. Siyasi iktidarın, Gazipaşa'da belediye başkanlığını döneminde CHP'li belediye olduklarından ötürü sürekli ötekileştirilmeye tabi tutulduklarını belirten Özgenç, 30 Mart mahalli seçimlerinde Gazipaşayı kaybetmelerinde en önemli sebeplerinden birininde seçime sayılı günler kala algı operasyonu yaparak belediyenin bazı varlıklarına haciz konması olduğunu söyledi. Kendisinin 41 yaşında olduğunu ve 30 yaşında Gazipaşa'da belediye başkanı seçildiğini, 2 dönem belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Özgenç, "CHP'li belediye olduğumuz için siyasi iktidar sürekli müfettiş gönderdi durdu. Hakkında savcı bir yıl bilinçli bir şekilde iddianame hazırlamadı. Zaten ilk duruşmada berat etti. Biz bu süreçleri yaşarken hepimiz gördük ayakkabı kutularında paralar ve evlerinde çelik kasalarda tomar tomar paralar çıkanlar yargılanmadan dosyalarını kapattılar. Müfettişler yaptıkları incelemede göreve geldiğim süre içinde mal varlığımda mal varlığı artışı tespit edemedi. Bana karşı hukuksuz şekilde gözaltı işlemine imza atan jandarmadan savcısına herkes hakkında tazminat davası açtım. " diye konuştu.

Siyasi iktidarın, her suçu paralele bağladığını aktaran Özgenç, iktidar tarafından bilinçli bir şekilde itibarının zedelendiğini ve bunu da rakibinin seçimlerde köy köy dolaşarak seçim malzemesi yaptığını dile getirdi. Özgenç, şunları kaydetti: "Geçtiğimiz günlerde beni Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden aradılar. Seni savcı hukuksuz şekilde dinlemiş. Hakkında şikayetçi olmak istermisin dedi. Böyle bir şikayet durumu HSYK'dan gelmiş. Ben de olmam dedim. Zaten atı alan Üsküdar'ı geçmiş. Siyasi iktidar, 30 Mart seçimleri öncesi bilinçli bir şekilde ötekileştirdi ve itibarımızla oynadı."

Sözde değil, özde CHP'li olduğunu belirten Özgenç, partisi 7 Haziran seçimlerinde kendisini listeye koysa da koymasa da seçimlerde bir nefer olarak çalışacağını söyledi. Özgenç, milletvekilliği listelerinin ön seçimle yapılmasının CHP'de heyecan oluşturduğunu ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.