Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

Samsun'un Bafra ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.Yeni Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen törende ilk olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Temsilcisi, Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği,...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi
Samsun'un Bafra ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Yeni Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen törende ilk olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Temsilcisi, Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği, Türkiye Harp Malulleri Şehit Dul ve Yakınları Derneği ve Bafra Şehit Aileleri Derneği tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı, ardından da Kıbrıs gazisi Mehmet Yüksel tarafından 'Seni anlatıyor şehit ve gaziler' isimli şiir okundu.

Muharip Gaziler Derneği Bafra Temsilcisi Rami Şahin konuşmasında günün önemine dikkat çekerek, "19 Eylül, 1919-1922 yıllarında Kurtuluş Savaşı'nda, 1950'de Kore'de, 1974'te Kıbrıs'ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis tüm malul gazilerin şeref günüdür. Üzerinde yaşadığımız cennet vatan toprakları kadar, vatan olmayı hak etmiş bir toprak parçası dünyada yoktur. Çünkü her karışı şehit ve gazi kanıyla hamur olmuştur. Dalgalanan şanlı bayrağımız rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. Her zaman gurur duyduğumuz şanlı geçmişimiz dünya tarihinde altın harflerle yazılmıştır. Bu onur, inançlı, kararlı ve çok iyi disiplin edilmiş silahlı kuvvetlerimizin bağrından çıkmış kahraman gazilerimizin sayesindedir. Milli birlik ve beraberliğimizin, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması uğruna seve seve canını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz." dedi.

Kutlama programına Kaymakam Ali Katırcı, Garnizon Komutanvekili Per.Yzb.Serkan Savaş, Belediye Başkanvekili İsmail Kurt, Muharip Gaziler Derneği, Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği, Harp Malulleri Şehit Dul ve Yakınları Derneği ve Şehit Aileleri Derneği yöneticileri, daire müdürleri, gaziler, şehit aileleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.