Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziler Günü Cumhuriyet meydanında kutlandı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde 19 Eylül gaziler günü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen törene Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer başta olmak üzere ilçe protokolü gaziler ve çok sayıda vatandaş...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziler Günü Cumhuriyet meydanında kutlandı
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde 19 Eylül gaziler günü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen törene Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer başta olmak üzere ilçe protokolü gaziler ve çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Atatürk anıtına çelenk konulup saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende bulunan gazilere protokol üyeleri tarafından çiçek takdim edildi.

Törende günün anlamını belirten konuşmayı Orhangazi Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halim Çokgüler yaptı. Çokgüler, Türkiye Cumhuriyetinin varoluşu bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik unvanına erişen kahramanların gaziler gününü kutlamanın heyecanını bir kez daha yaşadıklarını dile getirdi.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunmasıyla tören sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.