Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Freni patlayan TIR öğrenci servisine çarptı

Bursa'nın Orhangazi ilçesi Fındıklı köyü yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında, mozaik tozu taşıyan bir TIR, büyük araçların girmesi yasak yolda freni patlayınca öğrenci servisine çarptı. Kaza sabah saatlerinde Arapzade Mahallesi...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Freni patlayan TIR öğrenci servisine çarptı
Bursa'nın Orhangazi ilçesi Fındıklı köyü yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında, mozaik tozu taşıyan bir TIR, büyük araçların girmesi yasak yolda freni patlayınca öğrenci servisine çarptı.

Kaza sabah saatlerinde Arapzade Mahallesi Fındıklı Köyü yolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre; bir taş ocağından mozaik tozu yükleyen Özer Karakulak (35) yönetimindeki 77 DV 772 plakalı TIR, kamyon ve TIR'ların kullanması yasak olan Fındıklı Yolu Caddesi’nden geçerken rampa yolda frenleri boşaldı. 26 ton mozaik tozu yüklü tır kontrolden çıkında yol kenarında park halindeki Muhammet Güler’e ait 77 AL 907 plakalı otomobile çarptı. Ardından önünde seyreden Bekir Özkaya yönetimindeki 16 S 7515 plakalı öğrenci servisine çarpan TIR, park halinde bulunan Kurtuluş Kazanasmaz’a ait 16 VJ 574 plakalı otomobile de çarptıktan sonra kasası yan yatınca durdu.

Sürücü kontrolden çıkan TIR'ı yol kenarında ve yolun alt kısmında bulunan evlere girmekten son anda kurtardı. Bu sırada evlerden birinin önündeki doğalgaz kutusu ve boruları parçalandı.

Sabah saat 08:30 sıralarında meydana gelen kaza sebebi ile büyük bir gürültü çıktığını söyleyen mahalle sakinleri, gürültüye uyandıklarını belirtti. TIR’ın evlere çarpmamasının büyük bir faciayı önlediği bildirildi.

Frenleri boşalan TIR’ın çarptığı araçlardan birisi de öğrenci servisiydi. Servis şoförü Bekir Özkaya, kaza sırasında öğrencileri okula götürdüğünü söylerken, araçta 14 öğrenci bulunduğunu bildirdi. Kaza sebebi ile öğrenciler de büyük korku yaşadı. Arka ve yan kısımlarından hasar gören servis aracı kullanılmaz hale geldi.

Kaza sonrasında Fındıklı Yolu Caddesi savaş alanına döndü. Devrilen TIR kasası ve kasadan saçılan mozaik tozları yolu tamamen kapattı. 4 aracın karıştığı kazada öğrenci servisi ve otomobillerden birisi kullanılmaz hale geldi. Fındıklı Yolu Caddesi’nin uzun bir süre önce kamyon ve tırlara kapatıldığı bildirildi. Yasak yolda yürekleri ağza getiren tır şoförü, mahalle halkının tepkisi karşısında Polis tarafından kaza yerinden uzaklaştırıldı. Polis bölgede güvenlik tedbirleri aldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.