Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Firar eden şempanze ve arkadaşının ismi değiştirildi

Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi’nde kafes kapısının ziyaretçi tarafından açılmasıyla firar eden şempanze ve arkadaşının isimleri değiştirildi. Firar eden şempanze Davut ve arkadaşı İdris’in adları Öfkeli ve Neşeli...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi’nde kafes kapısının ziyaretçi tarafından açılmasıyla firar eden şempanze ve arkadaşının isimleri değiştirildi. Firar eden şempanze Davut ve arkadaşı İdris’in adları Öfkeli ve Neşeli oldu.

Hayvanat bahçesinde ziyarete açık barınakların kışlık bölümünde 2 adet şempanze bulunuyor. Yetkililerden yapılan açıklamada, şempanzelerin yaklaşık 1 ay kadar kısa bir süre önce Ankara Büyükşehir Belediyesine ait Hayvanat Bahçesinden, Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesine nakledildikleri belirtildi. Şempanzelerin 15-16 yaşlarında oldukları ve Ankara Hayvanat Bahçesinde Davut ile İdris isimleri verildiğini, Harikalar Diyarı'na getirilen bu hayvanların isimlerinin Öfkeli ve Neşeli olarak değiştirildiği açıklandı.

23 Ekim Çarşamba günü öğleden sonra meraklı ziyaretçilerden birinin bakıcı koridoruna girerek şempanzenin bulunduğu barınağın kapısının kilidini açması üzerine 2 şempanzeden biri olan ve intibak safhasında olan "Neşeli" barınak dışına çıkarak firar ettiği hatırlatıldı.

Kısa süre içerisinde uyuşturucu iğne yapılarak bayıltılan Neşeli, bakıcıları tarafından tekrar barınağına götürüldü. Kısa süren firarı süresince hiç kimseye zarar vermeyen Neşeli’nin ziyaretçilerin ellerini öpmesiyle tanındığı ve son derece zeki bir hayvan olduğu dile getirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.