Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fethi Kurt: Kimse Yok Mu Derneği'ne yapılan tamamen siyasi bir olaydır

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, Kimse Yok Mu Derneği'nin Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararından çıkarılmasının tamamen siyasi bir karar olduğunu söyledi.     Bakanlar Kurulu'nun, dünyanın...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fethi Kurt: Kimse Yok Mu Derneği'ne yapılan tamamen siyasi bir olaydır
Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, Kimse Yok Mu Derneği'nin Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararından çıkarılmasının tamamen siyasi bir karar olduğunu söyledi.

    Bakanlar Kurulu'nun, dünyanın 130 ülkesine yardım götüren bir yardım derneğine Kurban Bayramı öncesi böyle bir girişimde bulunmasını manidar bulduklarını belirten Kurt, siyasi iktidarın, kendisi gibi düşünmeyen herkesi bir şekilde sindirerek etkisiz hale getirmeye çalıştığını kaydetti.

    İhtiyaç sahiplerine yardımın hızlı bir şekilde yapılmasının önemli olduğunu kaydeden Kurt, Bakanlar Kurulu'nda atılan imza ile Kimse Yok Mu Derneği'nin yardıma muhtaçlara hızlı ve etkin bir şekilde yardım götürmesini engelleme ve itibarsızlaştırma girişimi olduğunu ifade etti.
    
    Yardım derneklerini siyasetten uzak tutulması gerektiğinin altını çizen Kurt, "Kimin nereye ve nasıl şekilde yardım vereceğine Bakanlar Kurulu değil, yardımı yapan hayırsever kişi verir. Zaten adı üstünde yardım derneği, kamu yarına hizmet veriyor. Tabi afette insanların yardımına koşuyor. Yardım kuruluşları bütün dünyada kamu yararı statüsündedir. Mazluma, mağdura, garibana ve ihtiyaç sahibine yardım eder. Kimse Yok Mu Derneği'ne yapılan bir zulümdür. Sonuçta bu dernekten ihtiyaç sahipleri yardım alıyor. Kamu yararından çıkartılmasıyla bir tas çorba ve bayramda et yeme hasreti çeken ihtiyaç sahipleri mağdur olacaktır.Siyasi iktidar, kendisi gibi düşünmeyeni yok etmek istiyor. Bunun içinde sudan bahanelerle her türlü hukuksuz girişimde bulunuyor. Maalesef ülkemizde hukuksuzluk, bu iktidar döneminde hukuk haline geldi." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.