Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fen bilgisi dersini oyuncak arabalarla işlediler

Kayseri Aliye Boydak Koleji öğrencileri fen bilgisi dersini oyuncak arabalarıyla uygulamalı olarak işlediler. Aliye Boydak Koleji öğretmenleri öğrencilere dersleri uygulamalı olarak işliyor. Bazen de eğlenceli hale getiriyorlar. Kolejin üçüncü...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fen bilgisi dersini oyuncak arabalarla işlediler
Kayseri Aliye Boydak Koleji öğrencileri fen bilgisi dersini oyuncak arabalarıyla uygulamalı olarak işlediler.

Aliye Boydak Koleji öğretmenleri öğrencilere dersleri uygulamalı olarak işliyor. Bazen de eğlenceli hale getiriyorlar. Kolejin üçüncü sınıf öğrencileri fen bilgisi dersinde oyuncak arabalar ile yaptıkları deney dikkat çekti. Minik öğrenciler, sınıf öğretmenleri Mustafa Akbuğa eşliğinde hareket ve kuvvet konulu mini bir ralli şampiyonası yaptı. Bu şampiyona ile kuvvetin hareket üzerindeki etkilerini yaparak ve yaşayarak öğrenen öğrenciler oldukça keyifliydi. Her gün zevkle oynadıkları oyuncaklarının fen dersinin konusu olarak karşılarına çıkarılması, çocukların gerçek hayatla bilim arasında ilişki kurma gücünü artırmayı hedefliyor.

"Çocuklarımızın hayatında öğrenmenin soyut kalmaması için bilime dokunmalıyız" diyen Akbuğa, okul olarak, öğrenilen konuları gerçek hayatla ilişkilendirmeyi ilke edindiklerini, bunun da çocukları eğlendirirken eğiten çok başarılı bir yaklaşım olduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.