Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eyaletler mülteciler için federal hükümetten daha fazla kaynak istiyor

Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Peter Altmaier, mülteci konusunu ele almak üzere eyaletlerin başbakanlık dairelerinin başkanlarını Berlin’e davet etti. Başbakanlık Binası’nda düzenlenen ‘mülteci zirvesi’nde eyaletler federal hükümetten...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Peter Altmaier, mülteci konusunu ele almak üzere eyaletlerin başbakanlık dairelerinin başkanlarını Berlin’e davet etti. Başbakanlık Binası’nda düzenlenen ‘mülteci zirvesi’nde eyaletler federal hükümetten daha fazla para talebinde bulundu. Yeşiller Partisi ise mülteci yurtlarının inşası ve diğer giderler için acilen bir milyar Euro ayrılmasını istedi.

Son ayların en sık gündeme geldiği konulardan biri mültecilerin durumu konusu. Bavyera başta olmak üzere ülke genelinde bir çok belediye mültecilere ayıracak bütçelerin olmadığından yakınıyor. Federal Başbakanlık Dairesi Başkanı Peter Altmaier, mültecilerin, eyalet ve belediyelerin durumunu görüşmek ‘Mülteci Zirvesi’ düzenledi. Eyaletlerin başbakanlık dairelerinin başkanları davet edildiği zirvede mültecilere harcanan bütçe, eyaletler arasında mültecilerin dağılımı ve koordinasyonu görüşüldü.

Muhalefetteki Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Eşbaşkanı Katrin Göring-Eckardt, görüşmenin dar dairede yapıldığından dolayı eleştiride bulundu. “Federal Hükümet, Almanya’nın belediyelerinin sorunlarını başkanlık daireleri seviyesindeki mini zirve ile çözemez.” diyen Göring-Eckardt, federal, eyalet ve belediyelerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı bir Ulusal Mülteci Zirvesi yapılması gerektiğini belirtti. Göring-Eckardt, mülteci yurtlarının inşası ve diğer giderler için belediyelere acilen bir milyar Euro’luk yardım yapılmasını talep etti.

Bavyera’daki belediyeler ise hem eyalet ve hem federal yönetimden mülteci yurtlarındaki kritik durumu hafifletmek için daha fazla yardım talep etti. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann ise sınır dışı edilecekler için özel yurt oluşturulacağını açıkladı.

Rheinland-Pfalz Başbakanı Malu Dreyer ise SWR’e yaptığı açıklamada mültecileri yerleştirme konusunda kapasitelerinin dışında hareket ettiklerini anlattı. Dreyer, federal düzeyden daha fazla yardım istedi.

Berlin’de CDU ise iktidar ortağı SPD’nin yeni başbakan adayı Michael Müller’den mülteci konusuna ana gündemlerinden biri yapmasını talep etti. Berlin de diğer eyaletler gibi federal hükümetten de yardım istiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.