Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evliliklerini Ihlara Vadisi'nde ölümsüzleştiriyorlar

Son dönemde evliliğe ilk adımı atan çiftler, stüdyolarda fotoğraf çektirmek yerine tarihi ve ilginç yapılara, doğal mekanlara yöneliyor. Aksaray'da ise pek çok çift, fotoğraf için dünyanın ikinci büyük kanyonu olan doğal güzellikleri...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Evliliklerini Ihlara Vadisi'nde ölümsüzleştiriyorlar
Son dönemde evliliğe ilk adımı atan çiftler, stüdyolarda fotoğraf çektirmek yerine tarihi ve ilginç yapılara, doğal mekanlara yöneliyor. Aksaray'da ise pek çok çift, fotoğraf için dünyanın ikinci büyük kanyonu olan doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla adeta bir açık hava müzesi olan Ihlara Vadisi'ni tercih ediyor.

Son yıllarda, stüdyoda bilgisayar programlarıyla oluşturulan fonların ve mekanların eşlik ettiği fotoğraf karelerini istemeyen çiftler, stüdyoda poz vermek yerine daha gerçekçi mekanları tercih ediyor. Dünyanın en büyük kanyonları arasında gösterilen ve jeolojik özellikleriyle adeta açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi sadece doğaseverlerin değil dünya evine girenlerin de uğrak yeri oldu. İnsanların unutamadığı günlerden biri olan düğün gününü, en güzel fotoğraf kareleriyle anılarına kazımak isteyen çiftler açık hava müzesi olan Ihlara Vadisini tercih etmeye başladı.

Stüdyo Fotoğrafçısı Hasan Kara, evliliğe adımı atan çiftlerin fotoğraflarını stüdyoda çekmek yerine doğal mekanlarda çektirmeyi tercih ettiklerini söyledi.
Eskiden evlenen çiftlerin stüdyolarda fotoğraflarını çektirdiklerini belirten Kara, sadece Aksaray'da değil her yerde artık çiftlerin tarihi turistik yerlere ilgi gösterdiğini aktardı. Kendilerinin de artık stüdyolarda evlilik fotoğrafları çekmediklerini belirten Kara, "Evli çiftler, artık stüdyo fotoğrafları istemiyorlar. Bizler de kendimizi değiştirdik. Artık doğayla, tarihle, kültürel yapılar iç içe fotoğraflar çekiyoruz. Her şey eskiye döndü." dedi.

Çiçeği burnundaki çiftler de stüdyolarda evlilik fotoları çektirmek yerine Ihlara Vadisini tercih edenlerden. Vadinin daha doğal olduğunu dile getiren yeni evli çiftler, "Stüdyolarda arka planı değiştiriyorlar. Öyle olduğunda daha yapmacık oluyor. 'Vadide fotoğraf çektirelim, hem doğal hem de yeşilliği olsun' dedik. Ayrıca vadinin ortasında akan Melendiz Çayı'nın şırıltısı insana huzur veriyor, dolayısıyla burayı seçtik. Burasının insanı cezbeden bir tarafı var." ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.