Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evde bakım hizmetleri artacak

Almanya’da 2,6 milyon bakıma muhtaç yaşlıyı ilgilendiren bakım reformu kabul edildi. Yeni yasaya göre yaşlı bakımı yardımı artırılacak ve evde bakım hizmetleri genişleyecek. Bakım sektöründe çalışanların sayısı 25 binden 45 bine...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2014 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2014 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’da 2,6 milyon bakıma muhtaç yaşlıyı ilgilendiren bakım reformu kabul edildi. Yeni yasaya göre yaşlı bakımı yardımı artırılacak ve evde bakım hizmetleri genişleyecek. Bakım sektöründe çalışanların sayısı 25 binden 45 bine çıkarılacak, günlük, saatlik ve gece bakımı hizmetleriyle yaşlılarına evlerinde bakan vatandaşların imkânları artırılacak. Yaşlı bakım giderlerinin finansmanı için çalışanların ödediği sosyal sigorta harcında yüzde 0,3 oranında yükselecek. 2015’ten itibaren geçerli olan artışla birlikte sosyal sigorta oranı yüzde 2,5 olacak.

Çocuğu olmayan çalışanlar ise 2,6 oranında kesintiye uğrayacaklar. 2015 yılından itibaren yapılan kesintilerden elde edilecek 1,2 milyar Euro ’luk tasarruf Bakım Fonu’na aktarılacak. Evde bakım imkânlarına verilecek desteğin artırılmasını önemli bir adım olarak değerlen diren Federal Sağlık Bakanı Hermann Gröhe (CDU), reform “İyi bir hizmet paketi” olarak nitelendirdi. Yaşlı yakınları evde bakım için maddi ve bakıcı desteği alabilecekler. Evde bakım bütçesi 1,4 milyar Euro artarken, bakım evlerinde düzenli yardıma muhtaç olanlara ayrılan bütçede bir milyar Euro miktarında aratılacak. Muhalefet Partileri Sol Parti ve Yeşiller, hükümetin çıkardığı bakım reformunu yetersizlikle itham etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.