Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ETB Başkanı Hınısoğlu: Erzurum, eski prestijli günlerine kavuşacak

Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Erzurum'un son yıllarda gerçekleşen yatırımlar ve marka şehir olma yolunda gerçekleştirdiği atılımlarla geçmiş yıllardaki prestijini yeniden kazandığını söyledi.ETB...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Erzurum'un son yıllarda gerçekleşen yatırımlar ve marka şehir olma yolunda gerçekleştirdiği atılımlarla geçmiş yıllardaki prestijini yeniden kazandığını söyledi.

ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hınıslıoğlu, Erzurum'un 2011 Üniversiteler arası kış oyunları ile birlikte kendini daha da ilerilere götürme fırsatını yakaladığını söyledi. Hınıslıoğlu, son dönemde ulaşım alanında yapılan çalışmalar bölgenin ve Erzurum’un kara, hava ve raylı sisteme olan ihtiyacının fazlası ile karşılayacağını ifade etti. 10 yıl öncesine kadar günde tek bir uçak seferinin yapıldığı Erzurum’dan bugün için günde 10 uçak seferi yapıldığının ve bununda beraberinde komşu illere ve bölgenin her noktasına kadar ulaşan duble yollarla ulaşım sağlık bir şekilde sağladığına vurgu yaptı. Hınıslıoğlu, "Şuan itibari ile Erzincan’a kadar yapımı tamamlanmak üzere olan hızlı tren projesinin de tamamlanması ile birlikte Erzurum’un gelecekte ne kadar önemli bir geçiş merkezi olacağı artık bilinmektedir. Erzurum artık marka şehir olmuştur. Ekonomizi önceki yıllara göre toparlanma göstermiş ve bölgenin cazibe merkezi haline gelmiştir." dedi.

ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hınıslıoğlu, tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Erzurum'un uluslararası enerji koridoru üzerinde bulunmasının ise şehir için önemli bir avantaj olduğunu anlattı. Hınıslıoğlu, Avrupa’ya bir kavşak görevi üstlenen Erzurum'un önümüzdeki yıllarda özellikle Çin’in Uygur Özerk Bölgesindeki enerji türleri bu enerji nakil koridoru görevi ile Avrupa'ya nakledileceğine işaret ederek, "Erzurum'da enerji koridoru ile önemli bir görevi üstlenecek. Bu koridor hem Erzurum'un hem de ülkemizin ekonomisine daha fazla bir katma değerin sağlanması anlamını taşımaktadır." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.