Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzurum'daki tarihî Dabakhane Çeşmesi onarılıyor

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, şehrin eski çeşmelerinden biri olan Dabakhane Çeşmesi'nin baştan aşağı yenileceğini söyledi. Tarihî çeşme onarımlarını ayrı tuttuklarını ifade eden Ertek, tamirin...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurum'daki tarihî Dabakhane Çeşmesi onarılıyor
Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, şehrin eski çeşmelerinden biri olan Dabakhane Çeşmesi'nin baştan aşağı yenileceğini söyledi. Tarihî çeşme onarımlarını ayrı tuttuklarını ifade eden Ertek, tamirin bir hafta süreceğini kaydetti.

Konu hakkında bir açıklama yapan Remzi Ertek, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü olarak tarihî çeşmelerimizi onarmaya devam ediyoruz. Şehrimizin en eski çeşmesi olan Dabakhane Çeşmesi'nin fizik tamiratı yapılıyor. Buradaki onarım bir hafta sürecek olup 30 bin liraya mal olacak. Çeşmenin tavanının sıvaları yapıldı. Çeşmeden aşağı inilen merdivenin taşları onarılacak." dedi. Şehrin kültürünün olmazsa olmazları arasında yer alan tarihî çeşmelere yönelik özel bir çalışma başlattıklarını belirten Genel Müdür Ertek, "Bu kapsamda çeşme sularının kaynaklarına ulaşana dek yüzeyden metrelerce derine inen ESKİ ekipleri, bozulan su hatlarını da onarıyor. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, tarihî çeşmelerimize sahip çıkılması ve düzenli kullanılması.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.