Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzurum'da bin 153 kadın koca şiddetinden koruma altına alındı

Erzurum'da mahkeme kararıyla koca şiddetine karşı bin 153 kadının koruma altına alındığı, 37 kadının da kadın konuk evinde barındığı bildirildi. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Erzurumlu...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurum'da bin 153 kadın koca şiddetinden koruma altına alındı
Erzurum'da mahkeme kararıyla koca şiddetine karşı bin 153 kadının koruma altına alındığı, 37 kadının da kadın konuk evinde barındığı bildirildi.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Erzurumlu kadınlar, kadına şiddeti protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Yakutiye ilçesi Havuzbaşı'ndaki Atatürk anıtı önünde toplanan kadın STK üyeleri, Yakutiye Kent Meydanı'na kadar ellerinde 'Kadına şiddete hayır, 'Kadına şiddet toplumun ayıbıdır', 'Ey Türk kadını sen yerlerde sürüklenmeye değil; omuzlarda taşınmaya layıksın' dövizleriyle yürüdü. Yürüyüşe Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları ile büyükşehir ve ilçe belediyelerinin kent meclisi kadın komiteleri üyeleri de katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulhakimoğulları, 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında Erzurum'da yıl içerisinde 37 kadının konuk evlerine yerleştirildiğini söyledi. Abdulhakimoğulları ayrıca bin 153 kadın hakkında ise önleyici tedbir kararı gereğince koruma altına alındığını ifade etti. Kurum olarak mağdur kadınlara yönelik 30 mesleki kurs düzenlediklerine de dikkat çeken Abdulhakimoğulları, "Dünyanın her yerinde kadına şiddet üzerinde önemli durulması gereken bir sorun olduğundan biz de üzerimize düşen görevi hassasiyetle yerine getirmeye çalışıyoruz. İlimizde şiddet mağduru 97 kadınımıza yarım kalan eğitimlerine devam edebilme fırsatı tanıdık. Yine eş ve aile şiddetine maruz kalan 37 kadını mahkeme kararıyla kadın konukevlerinde konut ettik." diye konuştu.

Yakutiye Kent Meydanı'nda Kadına Şiddet içerikli çadır fotoğraf ve el işi sergisi açıldı. Sergide Kadın konukevinde barınan kadınların el emeği göz nuru eserleri sergilendi. Ayrıca 'Kadına şiddete hayır' imza kampanyası başlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.