Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Erzurum'a 5. rafinerinin kurulması doğuya can katar'

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay; Erzurum nüfusunun işsizlik nedeniyle her geçen gün azaldığını belirterek, "BTC ham petrol boru hattı, İran doğalgazı ve şu an yapımı devam eden TANAP doğalgaz projeleri ile göçün...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2015 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Erzurum'a 5. rafinerinin kurulması doğuya can katar'
Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay; Erzurum nüfusunun işsizlik nedeniyle her geçen gün azaldığını belirterek, "BTC ham petrol boru hattı, İran doğalgazı ve şu an yapımı devam eden TANAP doğalgaz projeleri ile göçün önlenmesi mümkün olabilir." dedi.

Tüketici Birliği Federasyonu(TBF) üyesi de olan Nihat Altay, Erzurum'un uluslararası enerji hatları üzerinde bulunduğunu ve bunun da şehrin sosyo-ekonomik kalkınması adına önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Altay, söz konusu enerji hattının şehirdeki işsizliğin önlenmesinde önemli bir avantaj oluşturduğuna dikkat çekti. Bulunduğu stratejik konum itibari ile enerji hatlarının Erzurum üzerinden geçtiğini vurgulayan Altay, "Bu hatların Erzurum için büyük avantaj sağlaması gerekirken, ek yatırımların yapılmaması, sadece inşaat aşamalarında fazla işçinin geçici olarak çalışması ve şu an itibari ile birkaç işçinin çalışmasından başka fayda sağlamaması Erzurum için kayıptır. Bu projeler sayesinde kurulacak bir rafineride doğrudan 5 bin, dolaylı olarak 10 binlerce kişiye iş kapısı açılarak işsizliğe çare olacaktır. Rafinerinin yapımının teferruatlı ve çok maliyetli olması hiç kimseyi korkutmamalıdır. Son zamanlarda yapılan 3. havaalanı, 3. köprü ve tüp geçit gibi büyük yatırımların yanında daha az maliyetli olan 5. rafinerinin kurulması doğuya can katacaktır." dedi.

Rafineri üzerine çalışmaları olan petrol ve doğalgaz uzmanı Yavuz Demir'in de kendileriyle aynı görüşte olduğunu sözlerine ekleyen Altay, "Erzurum'da göçün nedenlerinden ilki işsizlik, ikinci nedeni kışların çok sert geçmesidir. Böyle bir projenin hayata geçirilmesi ile sadece Erzurum halkı değil tüm bölge halkı faydalanacaktır. Bu proje için petrol, doğalgaz ve akarsu yatakları hazırdır. Mersin ATAŞ rafinerisinden petrol ürünleri birçok riskle kara yolundan taşınmaktadır. Erzurum'a bir rafineri kurulursa bu riskler asgariye indirilebilir. İstenilirse yetkililere bu konudaki çalışmalarımız hakkında bilgiler verebiliriz." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.