Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzurum UMKE'den gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Erzurum'da bölgeden 6 ilin Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE)'nin katılımıyla gerçeği aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yerleşkesindeki deprem tatbikatına, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Iğdır,...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurum UMKE'den gerçeği aratmayan deprem tatbikatı
Erzurum'da bölgeden 6 ilin Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE)'nin katılımıyla gerçeği aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yerleşkesindeki deprem tatbikatına, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Iğdır, Bayburt ve Kars'tan toplam 35 UMKE görevlisi katıldı. Senaryo gereği depremde yıkılan 3 katlı bir evin enkazı altında kalan 8 kişinin kurtarılması gerçekleştirildi. Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekipleri ile Jandarma Arama kurtarma köpeklerinin de destek verdiği tatbikat gerçeği aratmadı. Sivil Savunma Arama Kurtarma ekiplerinin depremzedelerin yerlerini belirmesinin ardından UMKE ekipleri yaralı ve ölüleri enkaz altında titiz çalışma sonucu çıkarttı. Olay yerindeki sahra hastanesine sedyeler ile taşınan yaralılar ilk müdahalelerinin ardından ambülanslar ile çevre hastanelere sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren tatbikat sonrasında İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, katılımcılara başarı sertifikası verdi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Vançelik, bölge illerinden UMKE ekiplerinin katıldığı tatbikatın planlı gerçekleştirildiğini ifade etti. İl Sağlık Müdürü, UMKE ekiplerinin hareket söz konusu tatbikatlarla hareket ve koordinasyon kabiliyetlerinin genişletildiğini ifade etti.

AFAD İl Müdürü Abdurrahman Aktürk, bir basın mensubunun soru üzerine söz konusu tatbikatın son zamanlarda medyada geniş yer bulan Doğu Anadolu'da büyük bir deprem bekleniyor söylentisi ile alakasının bulunmadığını iddia etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.