Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzin'de Kutlu Doğum sevinci

Hatay'ın Erzin ilçesinde Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), doğum yıl dönümünde Kur'an-ı Kerim ve dualarla anıldı.Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ teması ile hazırladığı Kutlu Doğum...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2015 21:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2015 21:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzin'de Kutlu Doğum sevinci
Hatay'ın Erzin ilçesinde Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), doğum yıl dönümünde Kur'an-ı Kerim ve dualarla anıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ teması ile hazırladığı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Erzin'de bir program düzenlendi. Düğün salonunda gerçekleşen programa Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Emniyet Müdürü Salih Karakaş, Müftü Şemsettin İnceler, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı'yla başlayan programda, öğrenciler Hz. Peygamber'i anlatan şiirler okudu. Duygusal anların yaşandığı programda bazı vatandaşlar şiir okunduğu sırada göz yaşlarını tutamadı. Şükrüpaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı tiyatro ise büyük beğeni topladı. Programda Müftü Şemsettin İnceler, Kur'an-ı Kerim okudu. Dualarla taçlandırılan programda konuşan Reyhanlı Müftüsü Abidin Zeynel Tambağ, Hz.Muhammed'in örnek yaşantısından bahsetti.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapan Erzin ilçe Müftüsü Şemsettin İnceler de, "Hz. Peygamber ve İslam Dini bütün insanlığa gelmiştir yani İslam ve Hz.Peygamber evrenseldir. Müslüman olarak bizler; ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, hoşgörünün en mükemmelini, erdemli her davranışı, iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, o Rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Farklı farklı yaratılmamız asla üstünlüğümüz değildir. Aynı kökten geldikleri için bütün insanlar kardeştir" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.