Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzincan’da Gaziler Günü kutlandı

Erzincan’da ‘19 Eylül Gaziler Günü’ düzenlenen çeşitli programlar ile kutlandı. Merkez Valiliğine alınan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, son resmi törenine katılarak gazileri yalnız bırakmadı. Erzincan’da düzenlenen Gaziler Günü...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzincan’da Gaziler Günü kutlandı
Erzincan’da ‘19 Eylül Gaziler Günü’ düzenlenen çeşitli programlar ile kutlandı. Merkez Valiliğine alınan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, son resmi törenine katılarak gazileri yalnız bırakmadı.

Erzincan’da düzenlenen Gaziler Günü kutlaması Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtında gerçekleştirildi. Törene Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş, sivil ve askeri erkanın yanı sıra, vatandaşlar katıldı.

Törende Vali Akdemir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı Başsoy ve Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Taş tarafından Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak Türk Bayrağı göndere çekildi.

'ŞEHİT VE GAZİLER TOPRAĞI VATAN, İNSANI ULUS YAPAN DEĞERLERDİR'

Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Sabri Taş, törende yaptığı konuşmada, bugün 19 Eylül 1921 yılında TBMM’nin çıkardığı özel bir kanunla büyük Atatürk’e ve silah arkadaşlarına ‘gazilik’ unvanının verildiği günü anmak için toplandıklarını söyledi. Sabri Taş konuşmasında; “19 Eylül Gaziler Günü, savaş meydanlarında canını ortaya koyarak, aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür. Bugün, gazi olmanın gurur ve kıvancını büyük bir coşku ile yaşıyoruz. Gaziler Günü olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zamanda Türk Muharip Gaziler Derneği’nin kuruluş günüdür. Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Şanlı tarihimizin zaferleri ve bu zaferlerin kahramanları hiçbir zaman unutulmamalıdır. Canlarını vatanına ve milletine adayan şehit ve gaziler her zaman hatırlanmalı ve onlara gereken değer verilmelidir. Savaşlar ve savaşların gazilerine ilgisizlik, tarihimizle olan bağı koparır. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle; Şehit ve Gazi Türk toplumunun ortak değerleridir.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.