Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ERÜ’de vekil rektör, 'rektörlük' için adaylığını açıkladı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörlük görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Hamza Çakır, rektörlük için adaylığını açıkladı. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’un sağlık bakanlığı tarafından bir göreve atanmasının ardından...

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2015 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2015 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ERÜ’de vekil rektör, 'rektörlük' için adaylığını açıkladı
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörlük görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Hamza Çakır, rektörlük için adaylığını açıkladı.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’un sağlık bakanlığı tarafından bir göreve atanmasının ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, rektörlük görevine vekaleten atanmıştı. Prof. Dr. Hamza Çakır yaptığı açıklamada, 17 Haziran 2015 tarihinden itibaren yapmakta olduğu vekil rektörlük sürecinde şahsına gösterilen teveccühe, duyarlılığa ve hoşgörüye teşekkür ederek, “Bundan dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Uzun süredir yapmakta olduğum istişareler sonucunda ve sizlerden aldığım olumlu dönüş ve cesaretten yola çıkarak mensubu olmakla gurur duyduğum Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığımı açıklıyorum.” dedi.

Prof. Dr. Hamza Çakır, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesinden hareketle önceliğimiz, başta insan onuruna saygı duyarak bizlere emanet gençlerimizin daha yüksek standartlarda eğitim almalarını; sağlık, beslenme, sanat, kültür ve spor gibi alanlardan daha iyi şekilde yararlanabilmelerini sağlamak olacaktır. Akademisyenlerimizin ve idari personelimizin üniversitemize aidiyet duygularını en üst düzeye çıkaracak çevre düzenlemeleri, yeşil alan ve sosyal tesisleri öncelikli olarak devreye sokacak, üniversitemizin adını ulusal ve uluslararası düzeyde en iyi temsil edebilecek bilimsel çalışmalara alt yapı ve ekonomik destekler vermeye çalışacağız. Bunları yaparken birlikte düşünerek ve birlikte karar alarak yapmayı; açık, adil ve dürüst davranmayı şiar edineceğiz. Adalet, herkese eşit davranmak değildir; adalet, hak edene hakkını vermektir düşüncesi öncelikli prensibimiz olacaktır. Bu süreçte bana vereceğiniz desteğe şimdiden teşekkür ediyor, aday olan arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Önümüzdeki süreçte, görevimi aksatmadan mümkün olduğu ölçüde sizleri ziyaret etmeyi, edemeyecek olursam bunun görevimden kaynaklandığını, ama gönlümüzün sizlerden yana olduğunu unutmamanızı rica ediyorum. Ayrıca sizleri fazla rahatsız etmemek adına da ilerleyen süreçlerde en fazla 3-4 mail daha atmayı düşünüyorum.”

Prof. Dr. Çakır, açıklamasının sonunda, “Kuracağım web sayfası üzerinden ortak akılda buluşmak adına üniversitemizin imkânlarını da göz önüne alarak şahsıma yol gösterici, yapıcı ve katkı sunucu değerli fikirlerinizle yardımcı olacağınız inancıyla hepinize saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.