Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erkek Kur'an kursu, taziye ve imam evinin açılışı yapıldı

Siirt’in Baykan ilçesinde Erkek Kur'an Kursu, taziye ve imam evinin açılışı dualarla yapıldı.Cefan Camii ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Cefan Mahallesi'nde yaptırılan 50 kişilik Erkek Kur'an Kursu, taziye yeri...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erkek Kur'an kursu, taziye ve imam evinin açılışı yapıldı
Siirt’in Baykan ilçesinde Erkek Kur'an Kursu, taziye ve imam evinin açılışı dualarla yapıldı.

Cefan Camii ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Cefan Mahallesi'nde yaptırılan 50 kişilik Erkek Kur'an Kursu, taziye yeri ve imam evinin açılış törenine Siirt Valisi Ahmet Aydın, Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl, Belediye Başkanı Ali Erol, Baykan İl Genel Meclisi Üyesi Cahit Türköz, İlçe Müftüsü Hamit Albayrak, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dernek ile hayırsever vatandaşların bu örnek davranışını tebrik eden Vali Ahmet Aydın, din eğitiminin doğru kaynaktan, Diyanet'ten öğrenilmesinin önemine vurgu yaparak, “Sevginin, birlik, beraberlik ve kardeşliğin hakim kılınmasında, barışın tesis edilmesinde dini müesseseler topluma yön veriyor. Burada Kur'an eğitimi alacak çocuklarımız devletine, milletine faydalı bireyler olarak, topluma hizmet edeceklerdir.” diye konuştu.

Vali Ahmet Aydın’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Cefan Camii ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şakir Erol, "200 metrekare alan üzerinde 2 kat şeklinde inşa edilen Kur'an kursu, taziye yeri ile imam evi mahallenin önemli bir ihtiyacını giderdi." dedi.

İlçe Müftüsü Hamit Albayrak tarafından okunan duaların ardından binaların açılışı yapıldı.
Vali Aydın daha sonra Cefan mahalle sakinleri ile bir araya gelerek sohbet etti, talep ve sorunlarını dinledi. Vali Aydın Veysel Karan-i beldesine geçerek, Baykan Müftülüğüne bağlı Veysel Karan-i Erkek Yatılı Kuran Kursu'nu da ziyaret etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.