Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ereğli’de Cumhuriyet coşkusu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Cumhuriyetin ilanının 90. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinliklere vatandaşların katılımı yoğun oldu. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, beraberinde Karadeniz...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ereğli’de Cumhuriyet coşkusu
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Cumhuriyetin ilanının 90. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinliklere vatandaşların katılımı yoğun oldu.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, beraberinde Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Dz. Kıdemli Albay Yalçın Enç, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Temel ile birlikte, ilçedeki askeri ve sivil erkan, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşların Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını kabul etti.

Kutlamaların Sahil Bulvarında gerçekleştirilen bölümünde Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Yalçın Enç ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Ardından, tören alanında bulunan binlerce kişi bir ağızdan İstiklal Marşı’nı seslendirdi.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, Cumhuriyetin 90. yılını büyük bir coşku ile kutlandığını belirtti.

İlçedeki çeşitli okullardan öğrenciler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı temalı şiirler okudu. Bayram dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam İbrahim Çay ve protokol üyeleri tarafından verildi. Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nca Ege Yöresi folklor gösterisi gerçekleştirildi.

Tören Komutanı Yasin Küçükkılıç yönetiminde, TED Koleji Özel Lisesi Armoni Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen geçit törenine ilçedeki okullardan öğretmen ve öğrenciler, şehit yakınları, gaziler, askeri birlikler, Erdemir çalışanları izci grupları katıldı.

Ellerinde şehitlerin resimleriyle törene katılan şehit aileleri ile muharip gazi derneği temsilcileri tören alanındaki vatandaşların yoğun alkışları ve tezahüratları ile selamlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.