Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ereğli'de beslenme dostu okullar sertifika aldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 'Beslenme Dostu Okul Programı' kapsamında sertifika alan Ereğli'den 9, Alaplı ilçesinden de 1 okula sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Ereğli Öğretmenevi Toplantı salonunda düzenlenen törenle, Zonguldak...

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2014 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2014 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ereğli'de beslenme dostu okullar sertifika aldı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 'Beslenme Dostu Okul Programı' kapsamında sertifika alan Ereğli'den 9, Alaplı ilçesinden de 1 okula sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Ereğli Öğretmenevi Toplantı salonunda düzenlenen törenle, Zonguldak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan denetlemelerde yeterli puan alan Özel Fatih İzmirlioğlu Ortaokulu, Fatih Koleji, Utku Koleji İlk-Ortaokulu, Sinitli İlk-Ortaokulu, Ormanlı İlk-Ortaokulu, Kurtlar İlk-Ortaokulu, Erdemir İlkokulu, Ereğli TED İlk ve Ortaokulu, Gökçeler İlk-Ortaokulu, Alaplı Kasımlı İlk-Ortaokulu yöneticileri sertifikalarını aldı.

Zonguldak İl Halk Sağlığı Müdürü Yusuf Kaya, törenin arından gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların sağlıklı gelişimine ve beslenme dostu okul projesine önem verdiklerini söyledi. Kaya açıklamasında "Bu çalışma 21 Ocak 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle başladı. Hedef beslenme dostu okul sayısını çok fazla artırmak. Burada tabii bize ve milli eğitime çok fazla iş düşüyor. İlk defa bu gün bu sertifikayı kazanmaya hak kazanmış on okulumuza düzenlenen törenle sertifikalarını verdik. İsteğimiz bu sayının artmasıdır. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklarımızın beslenme şekli, düzeni ve kantin alışkanlıkları çok önemli. Okullarda kola cips ve benzeri içecek ve yiyeceklerin satılmasını istemiyoruz. Bunun yerine meyve ve beslenme oranı yüksek kalori oranı düşük gıdaların satılmasını istiyoruz. Özellikle beslenme dostu okullarımızda taze meyve satışını yaygınlaştıracağız ve bu okullarımızın sayısını artıracağız."

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da yaptığı konuşmada tüm projelerde olduğu gibi bu projede de Ereğli olarak model olmak istediklerini belirterek, "Bu proje de o nedenle önemsedik. Zonguldak genelinde 10 belge dağılımı vardı. Bunlardan 9 tanesi Ereğli bir tanesi Alaplı'dan. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi çocuklarımızın sağlıklı olması demek. Öğrencilerimizin sağlıklı olması için tüm okullarımızın bu belgeyi alması ve sağlıklı gıda temini için önümüzdeki yıllarda da çaba sarf edeceğiz. Bundan sonraki sertifika törenlerimizin daha kalabalık olacağını umuyor ve katkı sağlayan tüm okul müdürlerine teşekkür ediyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.