Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erbaalı STK'lar düğünlerin acıya dönmemesi için eylem yaptı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde düğünlerde yaşanan silah kazalarına karşı sivil toplum kuruluşları tepkilerini belirtmek için Erbaa meydanında buluştu. Son zamanlarda düğünlerde silah kullanılması sonucu düğün törenlerinin acıya dönüşmemesi...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erbaalı STK'lar düğünlerin acıya dönmemesi için eylem yaptı
Tokat'ın Erbaa ilçesinde düğünlerde yaşanan silah kazalarına karşı sivil toplum kuruluşları tepkilerini belirtmek için Erbaa meydanında buluştu. Son zamanlarda düğünlerde silah kullanılması sonucu düğün törenlerinin acıya dönüşmemesi için Erbaa’da bulunan sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar 'Silaha hayır' slogan ile Erbaa Cumhuriyet Meydanında toplandı.

Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşma yapan İstanbul'da ikamet edip Erbaa’ya misafir olarak gelen Ümran Kolcu(32) burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Günümüzde düzenlenen düğün törenlerinde, silah kullanılması sonucu nice hayatların karardığına şahit olmaktayız. 18 Ağustos akşamı yapılan nişanda 3 kızımızın yaralandığı gibi. Erbaa ilçesinde düzenlen düğünlerde silah kullanılmasını önlemek, tüm hemşehrilerimize olumlu yönde örnek olmak, adeta örf ve adetlerinizden bir kesitmiş gibi lanse edilen bu yanlışlığı tamamen ortadan kaldırmak için sayın Kaymakamımız, Emniyet Müdürümüz ve değerli Mahalle Muhtarlarının desteği ile ilçemizde düzenlenen düğünlerde silah atılmaması için sivil toplum kuruluşları olarak harekete geçmiş bulunuyoruz. Maalesef ki insanlarımız 'Bir kere evleniyoruz, bir daha mı evleneceğiz' yada 'Silahsız düğün mü olur' gibi yaklaşımlarla bir destek zemine oturmuş durumundadır. Bizler sivil toplum olarak ilçemizde önce Kaymakamımız, Emniyet Müdürümüz, Muhtarlarımız ve bizim gibi vatansever insanların katkıları ile bu sorunu aşacağız. Herkesin hayatı değerlidir. Yaşama hakkına saygı duyalım. Mutluluğun göz yaşına dönmemesi için, düğünde kan damlamaması için 'Silaha Hayır' yarınlar umutsuz geçirmemek için mutluluğa kurşun sıkmayalım."

Bu arada eyleme gelinlik giyerek katılan bir genç kız dikkatleri üzerine çekti. Yapılan konuşmanın ardından 'Silaha hayır' diye sloganalar atıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.