Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Engelsiz koro’ engelliler için konser verdi

Ankara’nın Polatlı Belediyesi'ne ait Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi üyelerinden oluşan ‘engelsiz koro’ ilk konserini verdi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen konser 13 Eylül Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi....

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Engelsiz koro’ engelliler için konser verdi
Ankara’nın Polatlı Belediyesi'ne ait Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi üyelerinden oluşan ‘engelsiz koro’ ilk konserini verdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen konser 13 Eylül Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Konsere, Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, 58’inci Topçu Tugay Komutanı Kemal Yeni, daire amirleri, engelli öğrenciler ve veliler katıldı. Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, kaymakamlık binasında engellerin kaldırıldığına dikkat çekerek, yeni bir engelli asansörünün hizmete girdiğini söyledi.
Bilgin, Halk Eğitim Merkezi'nde engellere yönelik 25 kurs açıldığını, bu kurslardan 500’e yakın engelli bireyin faydalandığını belirtti.

Geçmişte, bu gibi anma törenlerinin bir gün olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yakup Çelik ise “Yılın belli bir günü belli bir kesime hasredildiğinde şöyle bir düşünce ortaya çıkıyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü diyoruz, öğretmenler bu günde anılıyor, bundan sonra unutuluyor. Anneler Günü deniliyor, anneler o gün hatırlanıyor, diğer gün unutuluyor. Engelliler de 3 Aralık’ta hatırlanıyor, ondan sonra unutuluyor. Geçmişte bu böyleydi.” dedi.

Çelik, kendilerinin senenin her günü, 24 saat engelliler ile birilikte olduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından engelsiz koro birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Koro’ya ilçe protokolü de eşlik etti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.