Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelliler Yaşam Merkezi hayata geçirilecek

Samsun'un Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü'nde engellilere müjde vererek, Engelliler Yaşam Merkezini hayata geçireceklerini söyledi.Şahin açıklamasında, engelli vatandaşların sosyal devletin gereği ilkesince...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engelliler Yaşam Merkezi hayata geçirilecek
Samsun'un Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü'nde engellilere müjde vererek, Engelliler Yaşam Merkezini hayata geçireceklerini söyledi.

Şahin açıklamasında, engelli vatandaşların sosyal devletin gereği ilkesince sağlık, eğitim ve istihdam gibi temel haklardan tam ve eksiksiz yararlanabilmeleri gerektiğini kaydetti. Engelli olmanın sadece bir sağlık sorunu olarak değerlendirilmemesi, bu konunun aynı zamanda hukuki, sosyal ve ekonomik boyutlarının da göz ardı edilmemesini isteyen Şahin, "Engelli vatandaşlarımızın sorunları toplumun bütün kesimlerince dikkate alınmalı ve herkes toplumun birer ferdi olarak bu konunun çözümü noktasında üzerine düşenleri yapmalıdır. Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır.
Ülkemizde son dönemlerde engelli vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve haklarının geliştirilmesi için önemli mesafeler alındı.
Çalışamayacak durumda olan engellilerimize bağlanan aylık oranları ciddi oranda artırıldı. Engelli vatandaşlarımızın eğitim ihtiyaçlarının, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanabilmeleri sağlandı.
Kamu ve özel sektörde engelli kardeşlerimizin istihdam edilmeleri gerçekleştirildi." dedi.

Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atılarak Özürlü Memur Seçme Sınavı yapıldığını hatırlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapılan tüm çalışmalarda amaç engelli kardeşlerimizin toplumun her kademesinde engellerini aşmalarına yardımcı olmak ve böylelikle onları topluma kazandırmaktır. Bu çok özel ve anlamlı hafta dolayısıyla, toplumun her kesimini engelli kardeşlerimiz için daha fazla sorumluluğa ve hassasiyete davet ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımızın sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürmelerini diliyorum. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız.
Alınan mesafelerin daha da ilerleyeceğini inanıyorum. Bafra Belediyesi olarak daha önce ifade ettiğim Engelliler Yaşam Merkezini sosyal, kültürel, sportif etkinliklerin yapılacağı bir yer haline getireceğiz.’’
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.