Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Engelliler için para isteyeni kovun, iş isteyene sahip çıkın”

Kahramanmaraş Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Doğan Nurluyol, “Engelliler için para yardımı isteyenleri kapımızdan kovun. Ama iş isteyenlere mutlaka sahip çıkın.” dedi.3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle Kahramanmaraş...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Engelliler için para isteyeni kovun, iş isteyene sahip çıkın”
Kahramanmaraş Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Doğan Nurluyol, “Engelliler için para yardımı isteyenleri kapımızdan kovun. Ama iş isteyenlere mutlaka sahip çıkın.” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle Kahramanmaraş Belediyesi ve Kent Konseyi birlikteliğinde belediyeye ait okuma salonunda program düzenlendi. Programa katılan Kahramanmaraş Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Doğan Nurluyol, sanayicilerin iş isteyen engellilere sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Özel sektördeki engelli istihdamının yeterli olmadığını vurgulayan Nurluyol, “Özet bir cümle ifade etmek istiyorum. Engelliler için para yardımı isteyenleri kapınızdan kovun. Ama iş isteyenlere mutlaka sahip çıkın. Bu bizim için bir yara arkadaşlar. Biz üreterek kazanmak, kazandığımızı da yemek istiyoruz. Hazıra konmak istemiyoruz. Üretmeyle ilgili fırsatların da bizim için oluşturulmasını talep ediyoruz. Ticaret odası başkanımızın bu konuda bizi duyacağına inanıyorum. Bu nedenle engelli istihdamında tabir yerindeyse bir devrim oluşturalım ve 2014 yılında özel sektör engelliler istihdamında Kahramanmaraş’ta çok önemli bir atılıma imza atılmasını talep ediyorum.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bu dünyanın bir imtihan yeri olduğunu hatırlattı. Her insanın farklı şekillerde imtihana tabi olduğunu aktaran Poyraz, “İmtihan insanın doğduğu andan başlar. Vefatına kadar devam eder. Herkesin imtihanı farklı, farklı oluyor. Kimi sağlığıyla, kimi varlığıyla, kimi makamıyla imtihan olur. Son 10 yılda engellilerimize yönelik birçok proje gerçekleştirdik. Caddelerimizi merkezden başlayarak engellilerimize göre yapmaya başladık. Otobüslerimizi engellilere göre yapmaya başladık.” şeklinde konuştu.

Vali Şükrü Kocatepe ise Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12’sinin engelli olduğu bilgisini verdi. Ülkemizde 8 milyon 500 kişinin çeşitli şekillerde engelli durumda olduğunu anlatan Kocatepe şöyle konuştu: “Modern çağda bir ülkenin gelişmişliği engellilere verdiği değerle ölçülüyor. Ülkemizde bu konuda çok önemli gelişmeler kaydediyoruz. Engelli kardeşlerimizin normal yaşamlarını diğerleriyle birlikte yürütmeleri için gerekli olan her türlü eksikliklerimizi devlet olarak yerine getirmeye çalışıyoruz. Belediyemiz, toplu taşıma araçlarını erişilebilirliğe uygun donanımlı alıyor.”

Konuşmaların ardından, 10 engelliye akülü araç, 20 engelliye işitme cihazı ve 50 engelliye baston dağıtıldı. Kent Konseyi tarafından açılan meslek kurslarında başarılı olan engellilere, Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Emniyet Müdürü Metin Aşık ve Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan tarafından sertifikaları verildi.




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.