Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Engelli öğrencilerden korkmayın, eğitim aksamayacak”

Baden-Württemberg’de (BW) 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren engelli ve engelsiz öğrenciler aynı sınıfta ders görecek. Engelli öğrencilerin, öğrenme güçlüğü çekenler için kurulan Sonderschule zorunluluğunu ortadan kaldıran...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baden-Württemberg’de (BW) 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren engelli ve engelsiz öğrenciler aynı sınıfta ders görecek. Engelli öğrencilerin, öğrenme güçlüğü çekenler için kurulan Sonderschule zorunluluğunu ortadan kaldıran uygulamayla ilgili konuşan BW Başbakanı Winfried Kretschmann, “Bazı aileler engelli çocuğunu Sonderschule’ye yollamak istemiyordu. Çocukların geleceğine artık veliler kendileri karar verecek. Bu değişiklik ile velilerin taleplerini yerine getirmiş olduk.” dedi.

Engelli çocuğunu yine Sonderschule’ye göndermek isteyenlere bu imkanı sağlamaya devam edeceklerini açıklayan Kretschmann, “Sonderschule’leri ortadan kaldırmıyoruz, sadece engelli öğrencilerin Sonderschule’ye gitme zorunluluğunu ortadan kaldırdık.” dedi. Engelli olmayan öğrencilerin bundan olumsuz etkileneceğine yönelik iddialara da cevap veren Başbakan, engelli öğrencilerden korkulmasına gerek olmadığını belirtti.

Engelli öğrencilerin normal okullarda eğitim görmesiyle birlikte diğer öğrencilerin hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğini de sözlerine ekleyen Başbakan Kretschmann, “Eğitim kalitesinde kesinlikle bir değişiklik olmayacak. Bunun için öğretmenlere özel pedagoji eğitimi de vereceğiz. Ayrıca engelli öğrencilerin bulunduğu sınıflarda uzman bir pedagog da derslere katılacak. Bu sayede diğer öğrencilerin söz konusu değişiklikten olumsuz etkilenmesini engellemiş olacağız.” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.