Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli öğrenciler, zeybek oynadı ve aşuk maşuk şov yaptı

Kars'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile düzenlenen programda engelli öğrenciler zeybek oynayıp, aşuk maşuk şovu yaptılar. Kars Valisi Eyüp Tepe ve İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış'ın katıldığı 75. Yıl Eğitim...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engelli öğrenciler, zeybek oynadı ve aşuk maşuk şov yaptı
Kars'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile düzenlenen programda engelli öğrenciler zeybek oynayıp, aşuk maşuk şovu yaptılar.

Kars Valisi Eyüp Tepe ve İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış'ın katıldığı 75. Yıl Eğitim Uyguluma Okulundaki program Vali Tepe'nin okula gelişi ve engelli öğrencilerin her birinin ellerinde tuttukları harflerden oluşan, 'Hoş geldiniz' sürpriziyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende engelli öğrenciler şiirler okudu ve şarkılar söyledi. Programda 2'şerli, engelli öğrencinin oynadığı zeybek ve aşuk maşuk oyunu ilgi ile izlendi. Engelli öğrencilerin kendilerine güveni alkışlarla taçlandırılırken çeşitli hediyeler verildi.

Vali Tepe, gerek Türkiye'nin gerekse dünyanın engelliler ile birlikte yaşamayı daha yeni yeni öğrendiğine dikkat çekerek, "Bu konuda daha henüz bizde emekleme dönemindeyiz. Bundan 40-50 sene öncesine göre çok çok iyi durumda olduğumuz söyleyebiliriz. Bugün artık devlet kademelerinin her alanında engelli arkadaşlarımızı göre bilmemiz mümkün. Artık hem engellilerimizi istihdam ediyor. Hem de engellilerin istihdam edilmesini de zorunlu kılmaya başlanıldı." dedi.

Empati yapmayı daha henüz beceremediklerinden de yakınan Tepe, "Bu manada, son yıllarda ülkemizin ve devletimizin aldığı mesafeleri de göz ardı edemeyiz. Çok ciddi anlamda, artık engellilerimiz pozitif ayrımcılık anlamında korunuyor ve kollanıyor." açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.