Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli öğrenciler yaptıkları resimlerle hayal dünyalarını yansıtıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde zihinsel engelli ve otistik öğrenciler pastel, sulu ve guaj boya çalışmalarıyla hayal ettikleri dünyayı yansıtıyor. Manavgat Dr. Hüseyin Vural Engelliler Okulu'nda okuyan 97 öğrenci, resim atölyesinde duygularını...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engelli öğrenciler yaptıkları resimlerle hayal dünyalarını yansıtıyor
Antalya'nın Manavgat ilçesinde zihinsel engelli ve otistik öğrenciler pastel, sulu ve guaj boya çalışmalarıyla hayal ettikleri dünyayı yansıtıyor.

Manavgat Dr. Hüseyin Vural Engelliler Okulu'nda okuyan 97 öğrenci, resim atölyesinde duygularını resme döküyor. Resim öğretmeni Derya Akca, öğrencileriyle birlikte yaptıkları resimleri Dünya Engelliler Günü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sergileyeceklerini söyledi.

Kağıda aktarılan her resmin engelli çocuğun ruh dünyasını yansıttığını belirten Akca, "Öğrencilerimiz yaptığı resimlerle bir işi yapabilmenin heyecanını yaşıyor. Bu da onları mutlu ederek hayata tutunmalarını sağlıyor. Hayata tutunmada moral değerlerini yüksek tutuyor. Öğrencilerimize soyut şekilli resimlendirmelerde yardımcı oluyoruz. Öğrencilerimizle sulu, pastel ve guaj boya çalışması yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde çalışmalarımıza yağlı boyayı da ekleyeceğiz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.