Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emniyet Müdürü Süvari, Yalova'nın sorunlarını gazetecilerden dinledi

Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, Yalova’da görev yapan ulusal basın ajanslarının temsilcileri ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Geçtiğimiz günlerde görevine başlayan Müdür Süvari, basın mensuplarının görüşlerini...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emniyet Müdürü Süvari, Yalova'nın sorunlarını gazetecilerden dinledi
Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, Yalova’da görev yapan ulusal basın ajanslarının temsilcileri ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Geçtiğimiz günlerde görevine başlayan Müdür Süvari, basın mensuplarının görüşlerini dinledi ve tek tek not etti.

Göreve atandıktan sonra ili tanımak için çalışmalara başladığını söyleyen Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, göreve başlamadan önce Yalova ile ilgili bilgi sahibi olduğunu belirtti. Birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda kent genelindeki sorunları gazetecilerden dinleyen Müdür Süvari, çözüm yollarıyla ilgili yapılan çalışmaları açıkladı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, gazeteciler şu açıklamalarda bulundu:
Mültecilerin yaşadığı iller arasında Yalova'nın en kontrollü şehir olduğunu söyleyebilirim. Gerek savaş sebebiyle gerekse başka sebeple gelen sığınmacıların hepsi kayıt altında. Rutin kontroller yapılıyor. İmzalarını eksik atanlarla ilgili yasal işlem hemen başlatılıyor.

MOBESE SAYILARI ARTACAK

Mobese ile ilgili ilçelerde eksiklikler var. Şehir merkezinde de kontrolü arttırmak için sayı arttırımı planlıyoruz. Şuan ödeneği hazır olan bir konu. İhale aşamasındayız. Altınova’ya mobese gelecek. İl merkezinde kamera sayısını arttıracağız. Çiftlikköy ve Çınarcık ilçelerimiz için de çalışmalarımızı yapıyoruz. İhale aşamasında olduğumuz için kısa sürede hayata geçecek.

ÖNLEYİCİ ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERİYORUZ
Olası suçları önleyici çalışmalar yaparak hem asayişi sağlama hem de mağduriyetlerin oluşmaması üzerine çalışıyoruz. Bu konuda Toplum Destekli Polis uygulaması zaten var. Ama diğer birimlerimizle de her eve, sokağa girmeye çalışıyoruz. Bu konuda ferdi düşünmüyoruz. Tüm sivil toplum kuruluşlarıyla hareket ederek çalışacağız. Yalova'daki sivil toplum kuruluşları gerçekten çok duyarlılar. Farklı görüşte olmalarına rağmen ‘Önceliğimiz Yalova’ diyorlar. Ziyaretimize gelenlerle görüştük, gelemeyenleri de biz ziyaret edeceğiz. Vatandaş bizim görmediğimizi görebilir. Önleyici polisliği bu yüzden önemsiyoruz.
35 PERSONEL İŞARET DİLİ ÖĞRENECEK
Engelli dernekleriyle eğitim programı hazırladık. Karakol ve pasaport gibi halkla daha çok iç içe olan müdürlüklerimizde belirli sayıda personele zorunlu tuttuğumuz işaret dili eğitimine diğer birimlerden de personelimiz katılacak. İşitme engelli vatandaşlarımızla iletişimi daha rahat sağlamak için toplam 35 personelimiz işaret dili öğrenecek.
Yalova’da trafik problemi ciddi bir sorun. Ancak tek başına bir kurumun çözeceği mesele değil. Emniyet Müdürlüğü ve Belediye olarak çalışmalarımızı yapacağız. Uyuşturucu ve trafik için kurumlarla işbirliğimiz olacak. Valimiz her konuda arkamızda. Valimiz çalışmalarımıza çok destek oluyor. Bu konuda şanslıyız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.