Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emniyet Müdürü Süvari: Yalova en güvenli illerden biri

Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, Yalova’nın Türkiye’nin en güvenli illerinden biri olduğunu belirtti. Süvari, polis-vatandaş dayanışmasının çok önemli olduğunu ve bunun başarıyı getirdiğini söyledi.Değerlendirme toplantısında...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emniyet Müdürü Süvari: Yalova en güvenli illerden biri
Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, Yalova’nın Türkiye’nin en güvenli illerinden biri olduğunu belirtti. Süvari, polis-vatandaş dayanışmasının çok önemli olduğunu ve bunun başarıyı getirdiğini söyledi.

Değerlendirme toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, birim müdürleriyle birlikte çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu. Yalova’da işlenen suç oranında yüzde 11 düşüş kaydedildiğini ifade eden Süvari; Yalova’nın en güvenli illerden bir tanesi olduğunu ifade etti. Süvari, “Yalova Türkiye’nin en güvenli illerinden bir tanesi. Eğer bir benzetme yaparsak Yalova, huzur ve asayiş bakımından üst liglerde diyebiliriz. İl merkezinde 2014 yılının ilk altı ayı ile 2015 yılının ilk altı ayını karşılaştırdığımızda toplam işlenen suçlarda ilk 6 ay için yüzde 11 düşüş var. Toplam suçları da kendi içlerinde tasnif ettiğimizde kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 12’lik bir artışımız var. Bunlar tehdit, hakaret, kasten yaralama gibi. Mala karşı işlenen suçlarda bir önceki 6 ay verilerini incelediğimizde yüzde 40’lık bir düşüşümüz var. Tamamı olmasa da mala karşı işlenen suçların büyük çoğunluğu hırsızlık.” diye konuştu.

Yalova’da polis-vatandaş dayanışmasının başarıyla sürdüğünü ve ihbarların birçoğunun doğru sonuçlandığını ifade eden Müdür Süvari, “Halkımızla çok uyumlu olarak görevimizi yapıyoruz. Vatandaş desteği alıyoruz. Polisimizin o an olmadığı yerde vatandaşımız gördüğü konuyu hemen ihbar ediyor. 155 ihbar hattımıza çok sayıda ihbar geliyor ve birçoğu doğru ihbarlar oluyor. Ekiplerimizin kısa sürede olay yerine gitmesiyle birlikte başarılı sonuçlar alıyoruz. Yalova halkına bu sebeple teşekkür ediyorum. Ne kadar donanımlı ekipmanımız olursa olsun, ne kadar çalışkan olursak olalım vatandaş desteği olmadan hiçbir şey olmaz.” dedi.

MİNİBÜSLERİ SİVİL POLİSLER DENETLİYOR

Geçmiş yıllarda kent genelinde taşımacılığın büyük sorun olduğunu ancak yapılan çalışmalarla sorununun minimuma indiğini ifade eden Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, şehir içi minibüslerin sivil polisler tarafından denetlendiğini açıkladı. Süvari, şunları söyledi: "Yaptığımız sivil denetimlerle beraber minibüslerdeki hatalarda ciddi bir düşüşün olduğunu gözlemledik. Yaklaşık 1,5 ay önce sivil ekiplerimizin başlattığı denetimler devam ediyor. Kırmızı ışık ihlali, seyir halindeyken cep telefonu kullanma, fazla yolcu alma gibi konularda inceleme yapıp cezai işlem uyguluyoruz. Yaptığımız uygulamaların sonuçlarını almaya başladık. Verimli olarak sürdürüyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.