Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğlenerek çöp topladılar

Mamak Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet sürdüren 19 Mayıs Gençlik Merkezi ile "Mavi Gök, Temiz Çevre" projesi adında çöp toplama etkinliği düzenledi. Günü birlik uygulanan...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğlenerek çöp topladılar
Mamak Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet sürdüren 19 Mayıs Gençlik Merkezi ile "Mavi Gök, Temiz Çevre" projesi adında çöp toplama etkinliği düzenledi. Günü birlik uygulanan proje kapsamında öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık 2 yüz kişilik grup, Kıbrıs Mahallesi kırsalında çevre temizliği yaptı. 14-29 yaş grubundaki gençlere çevre bilinci kazandırarak çevrenin korunması hedeflenen projede öğrenciler, eski sokak oyunları oynayarak eğlenirken, şapka, eldiven ve maske takarak mikroplardan korundu.

Projeyle gençlerin çevresindeki sosyal meselelere duyarlılığının arttırılmasının yanı sıra, dünyanın temiz bırakılması mesajının verildiğini kaydeden Belediye Başkanı Mesut Akgül, öğrencilerin sergiledikleri davranışın büyükler tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi. Akgül, belediye olarak çevreye duyarlı projelerin destekçisi olduklarının altını çizdi.

ÇÖPLERE AYRIŞTIRMA

Yerlerdeki sigara izmaritlerini, kâğıt parçalarını, kartonlar ve plastik şişeleri toplayarak çöp poşetlerine koyan öğrencilere, Belediyesi ambalaj atığı toplama aracı ve çöp kamyonu da hizmet verdi. Yerlere atılan çöpleri toplayarak vatandaşlara, çevreye karşı daha duyarlı olmaları noktasında pozitif mesaj vermeye çalıştıklarını kaydeden lise 4. sınıf öğrencisi Müge Kosova (17) "Çevremizin daha temiz olması adına bu projede yer alarak, hem büyüklerime hem de küçüklerime örnek olmak istedim. Çevremi seviyorum, doğayı seviyorum." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.