Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitimle işbaşına getirilen semt anneleri yarından itibaren işsiz

Berlin’in Neukölln semtinde de 2004 yılında uygulamaya sokulan semt anneleri projesinde çalışan annelerin bir kısmı yarından itibaren işsiz kalacak. Projede çalışan 110 anne arasından 56 kişi projeye finansman sağlanmadığı için yarından...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berlin’in Neukölln semtinde de 2004 yılında uygulamaya sokulan semt anneleri projesinde çalışan annelerin bir kısmı yarından itibaren işsiz kalacak. Projede çalışan 110 anne arasından 56 kişi projeye finansman sağlanmadığı için yarından itibaren işsizler ordusuna katılacak.

Neukölln semtinde kendileri gibi göçmen kadınlara eğitim, sağlık, okul ve meslek gibi konularda danışmanlık yapan ve dil yetersizliğinde yardımcı olan Semt Anneleri bu hizmetlerini bugün son kez yerine getirecekler, yarın ise işsizliklerinin ilk gününde bir protesto gösterisi gerçekleştirecekler.

Projenin bir kısmını şimdiye dek finanse eden ancak yeni yıl için finansmanı kesen Federal Çalışma Bakanlığı’nı protesto etmek amacıyla kadınlar Berlin Parlamentosu’nun önünde buluşacaklar ve oradan Federal Çalışma Bakanlığı’na yürüyerek bakanlığa bir protesto mektubu bırakacaklar. Federal Çalışma Bakanlığı, Semt Anneleri Projesi’ne bakanlığın finanse ettiği ‘Halka Danışmanlık-Bürgerberatung’ kapsamında kaynak yaratıldığını ve bu program sona erdiği için projeye yönelik maddi desteğin de kesildiğini açıkladı.

Projeden sorumlu Diakoniewerk Simeon gGmbH başka kaynaklardan sağlanan maddi kaynak ile Semt Anneleri Projesi kapsamında çalışan tüm anneleri istihdam etmenin mümkün olamadığını duyurdu. Öte yandan Berlin Uyum Senatörlüğü Müsteşarı Barbara Loth daha bu ayın başında işsizlikle karşı karşıya kalan kadınlara destek sağlanması için elden gelen her imkanın değerlendirileceği sözünü vermişti.

Çalışma programında ev ziyaretleri de bulunan Semt Anneleri Projesi değişik kaynaklardan finanse ediliyor ancak projenin genel maddi yükümlülüğü Berlin Senatosu’nda bulunuyor. Proje, Senato’nun daimi bütçesinde yer almadığı için de iki yılda bir proje bazında bütçelendiriliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.