Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitimci Yazar Girgin: Öğretmenlerimiz fedakarlıklarını dua ile taçlandırmalı

Eğitimci yazar ve kişisel gelişim uzmanı Alaiddin Girgin, Erzurum’un Oltu ilçesinde konferans verdi. Oltu Aslanpaşa Öğretmenler Derneği (ASÖDER) tarafından organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü özel programına konuşmacı olarak katılan...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitimci Yazar Girgin: Öğretmenlerimiz fedakarlıklarını dua ile taçlandırmalı
Eğitimci yazar ve kişisel gelişim uzmanı Alaiddin Girgin, Erzurum’un Oltu ilçesinde konferans verdi.

Oltu Aslanpaşa Öğretmenler Derneği (ASÖDER) tarafından organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü özel programına konuşmacı olarak katılan Girgin, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında mesleğini icra eden öğretmenlere saygı ve selamlarını ileterek konuşmasına başladı. Oltu Belediyesi Kültür Merkezi'ni dolduran davetlilere hitap eden Girgin, öğrencinin ders çalışması için birkaç neden varken, çalışmaması için onlarca sebep olduğunu ifade etti. Girgin, "Öğrencinin eğitiminde genellik yoktur. Her öğrenci kendi karakter yapısına sahiptir. Ona bir şey öğretirken veya davranış kazandırırken bu özellik dikkate alınmalıdır. Öğrencilerimiz bu özellikleri yönüyle Allah’ın 'Ferd' isminin de tecellisini sergilemektedirler. 'Ben ne diyorsam onu yap' hükmü ile onlara iş yaptırmak çocuğun iradesini hiçe saymaktır. Bu yöntemle hareket edilirse öğrencilerimiz ve çocuklarımız bize bağımlı olarak yaşamaya mahkum edilirler. 'Sen hele dur, sen bilmezsin, sen yiyemezsin ben yedireyim, sen giyemezsin ben giydireyim, sen yazamazsın ben yazdırayım' şeklindeki yaklaşımlarımızla onları hayata hazırlamada sorunlar yaşayabiliriz. Bilakis yavrularımız bize bağımlı değil, bağlı olmalıdırlar." dedi.

Alaiddin Girgin, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve öğrencilerimiz için yapılan çalışmaların, onlar için yapılan dua ile taçlandırılması gerektiğini vurguladı. Alaiddin Girgin, "Çocuklarımız ve öğrencilerimiz için sergilediğimiz fedakarlıklar dua ile taçlandırıldığında hedefe doğru ışık hızıyla gidilmiş olacaktır." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Oltu Aslanpaşa Öğretmenler Derneği (ASÖDER) tarafından organize edilen konferansa Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu Ilçe Müftüsü Vahittin Kaim, Oltu Ilçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın sonunda konuşan ASÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bektaş, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aktardı, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.