Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim Zirvesi'nde okulların sorunları konuşuldu

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 17 ilçe 4 bölgede yapılan eğitim toplantılarıyla ilgili geniş katılımlı oturum düzenledi. İl genelinde eğitim-öğretim çalışmalarını değerlendirmek, çalışmalarda birlikteliği ve koordinasyonu...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim Zirvesi'nde okulların sorunları konuşuldu
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 17 ilçe 4 bölgede yapılan eğitim toplantılarıyla ilgili geniş katılımlı oturum düzenledi. İl genelinde eğitim-öğretim çalışmalarını değerlendirmek, çalışmalarda birlikteliği ve koordinasyonu sağlamak, eğitim-öğretimde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini birlikte ele almak, eğitim öğretim başarısını arttırmaya yönelik alınabilecek tedbirlerin ve yapılabilecek çalışmaların görüşmek amacı taşıyan geniş katılımlı toplantıda, okulların sorunları masaya yatırıldı. 17 ilçede ziyaretinde iletilen sorunların görüşüldüğü toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, "Sorumluluğumuzun bilincinde olmalı ve buna göre çalışmalarımızı yürütmeliyiz. Artık okul kavramı değişti. Dışsal motivasyondan ziyade içsel motivasyonu geliştirmeli ve onlara rehberlik etmeliyiz. Karşımıza aldığımız öğrencilere ilk bakışımızda yaşları ve boyları aynı olabilir ama öğrenme şekilleri parmak izleri gibi farklılıklar gösterebilir, öğrencilerimizi bilgi deposu haline getirmekten ziyade öğrenme, düşünme, araştırma becerilerini geliştirmeye çalışmalıyız, onların sosyal yönlerini de geliştirmeliyiz." dedi.

Çocuklarımızın sosyalleşmesi ve üst sınıflara uyum sağlaması açısından okul öncesinin önemli olduğunu da vurgulayan Müdür Mustafa Cora, 0 - 6 yaş çocuklarının yetişkinlere oranla beyinlerinin daha hızlı çalıştığına dikkat çekerek bu yılların boşa geçmemesi için okul öncesi öğrenci sayılarını artırmamız gerektiğini belirtti. İlkokullarda okuma–yazma bilmeyen öğrencilerin tespit edilerek bunların okuma - yazma sorunlarını en kısa sürede çözülmesini isteyen Cora, "Ayrıca il ortalamalarının altında başarı gösteren okulların okul müdürleri kendilerinden daha başarılı okulların çalışmalarını örnek almalı ve başarıyı artırmak için veliler üzerinde de hassasiyetle durmalılar. Okullarımızda her bir dersin öğretmenlerinin bir araya gelerek yaptıkları zümreler çok büyük önem arz ediyor. Öğrencilere verilecek proje ve performans görevleri burada belirlenir, yapılacak sınavların içeriği burada şekillenir ve karşılıklı tecrübeler paylaşılır. Bir beyin fırtınası yapılarak o okuldaki çocukların ilgili dersten en başarılı nasıl olabileceğine dair bir yıllık yol çizilir. Ayrıca bu yıl 8. sınıflara yapılacak olan ortak sınavlarda altı dersten konuların işlenişi ve telafi uygulamaları zamanında yapılmalı. Halk eğitim ve okullarda açılacak olan yetiştirme kurslarının önemine de dikkat çekmek gerek. Taşımalı eğitimde derslerden erken çıkan öğrencilerin bu kurslara katılabileceğini bunun içinde onları yönlendirmeliyiz." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Cora, sözlerini şöyle sürdürdü: "Stratejik ve gelişim planlarınızı takip edin. E- okul sisteminde mezun olan öğrencilerin takibini yapın. Resmi olarak öğrencilerin hangi okula gittiğini ve sonucunu resmiyete dökün. İlçelerimizde okul ihtiyaçlarının ve derslik ihtiyaçlarının belirlenip, arsa tespitlerinin zamanında yapılmasına dikkat edelim. Okul ödeneklerinin sistemden kontrol edilmesini, sistemlerin kontrol edilerek buradaki ödeneklerin ihtiyaçları gidermede kullanılmasına çok dikkat ediniz. Seçmeli dersler seçilirken öğrenci ve veli istekleri mutlaka dikkate alınmalı. Yurtların ve özel eğitim kurumlarımızı titizlikle kontrol edelim. Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında bahçelerin, okulun uygun bölümlerinin halkın kullanımına açalım. Halk eğitimlerde mümkün olduğu kadar kursları açalım. Sorunları Kaymakamlıklarımızla işbirliğine girerek çözüme kavuşturalım."


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.