Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim-Sen idareci atamalarındaki usulü değerlendirdi

-Batman Eğitim-Sen Şubesi, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün idareci atamalarının hukuki anlamda yeni bir boyut kazandığını ifade etti.Sendika yürütme kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Batman İdare Mahkemesi'nin, atamalar konusunda...

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
-Batman Eğitim-Sen Şubesi, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün idareci atamalarının hukuki anlamda yeni bir boyut kazandığını ifade etti.
Sendika yürütme kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Batman İdare Mahkemesi'nin, atamalar konusunda yeni bir karara vardığı belirtildi.
Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"2011 yılında yapılmış olan müdürlük ve müdür yardımcılığı sınavlarında atanmaya hak kazanan 250 idareci Batman iline özel bir uygulama ile atanmaları engellenmiş, hakları gasp edilip yandaş sendikaya peşkeş çekilmiştir. Bütün Türkiye'de yapılan atamalar ne hikmetse Batman'da yapılmamıştır. Bu konu ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü ve yetkili kişiler hakkında yapılan suç duyurusu valiliğe takılmıştır. Yine son alarak ataması yapılmayan idareciler için sendikamız tarafından dava açılmıştır. Batman İdare dava konusu işlemin iptal edilmesinin davacının doğrudan atanması sonucunu doğurmayacağı açık olup, davalı idarece 'İşlem Tarihinde Geçerli Olan Hukuk Kuralları Uyarınca' bos kalmış olan yönetici kadrolarına sınav sonucu ve Yönetmelikteki ilgili hükümler uyarınca sınava dayalı yönetici olarak atanacak durumda olan 'Davacı İle Birlikte Diğer Kişilerin' başvuruları alındıktan sonra yeniden bir değerlendirme yapılmak suretiyle atama yapılması gerektiğine hükmetmiştir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.