Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim Sen Başkanı Gün'e, eylem soruşturması

Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, sendika adına yaptığı eylemlerden dolayı hakkında disiplin soruşturma başlatıldığını açıkladı.Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir gurup sendika üyesiyle birlikte basın açıklaması...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim Sen Başkanı Gün'e, eylem soruşturması
Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, sendika adına yaptığı eylemlerden dolayı hakkında disiplin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir gurup sendika üyesiyle birlikte basın açıklaması yapan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, “Bir kişinin şikayeti üzerine, izinsiz gösteri yürüyüşü yaptığım, öğretmenlerin çalışma ortamını ve toplumun barışını bozduğum iddiasıyla hakkımda disiplin soruşturması başlatıldı. Yeni makul şüphenin Aydın’da il mağduruyum. Artık sendikal haklarımızı da mı kullanamayacağız. Bir sendika başkanının sendikanın basın açıklamasına katılmasından daha doğal ne olabilir. Her bir eleştirimiz dile getiremez noktadayız. Hepimiz birer makul şüpheli olacağız. Her sendikal eylemimiz sonrası adli ve idari soruşturma geçiriyoruz. Türk büyüklerine hakaret etti denilerek, eleştirel yaklaşıldı denilerek, gezi sürecinden bahsedildiği bahanesiyle birçok eğitimcilere karşı kuşatma var. Sendikal haklarımızı kullanmak, karşınıza bir suçlama olarak geliyor.” dedi.

Eğitim Sen adına açıklama yapan Savaş İlhan, sendikanın siyasi iktidar tarafından yıldırma politikalarıyla hizaya getirilmeye çalışıldığını söyledi. "Bir sendika başkanının sendika eylemlerine katılmasından daha doğal ne olabilir" diyen İlhan, “Sendikal hak ihlallerinin yoğunlaştığı bu dönemde hiçbir baskı ve engelleme bizi mücadelemizden alıkoymayacaktır. Meşru ve hukuki mücadelemiz devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Pankart açarak sendikalarına yapılan baskıyı protesto eden Eğitim Sen üyeleri, sloganlarla eylemlerini tamamladılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.