Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege’nin meclis üyeleri İzmir’de toplanıyor

Yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcılığı tarafından düzenlenen belediye meclis üyeleri bölge toplantıları, 23 Ekim 2014 Perşembe günü İzmir’deki Ege Bölgesi toplantısıyla devam edecek. Toplantıya İzmir’in yanısıra...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ege’nin meclis üyeleri İzmir’de toplanıyor
Yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcılığı tarafından düzenlenen belediye meclis üyeleri bölge toplantıları, 23 Ekim 2014 Perşembe günü İzmir’deki Ege Bölgesi toplantısıyla devam edecek. Toplantıya İzmir’in yanısıra Ege Bölgesi'nin CHP’li belediye meclis üyeleri ve İzmir’deki CHP’li belediye başkanları katılacak.

Toplantıyla ilgili bilgi veren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, eğitim amaçlı olduğunu ve CHP’li belediye meclis üyeleri arasındaki koordinasyonu arttırmayı hedeflediğini belirtti. Engin, "CHP yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından düzenlenen belediye meclis üyeleri eğitim toplantısına, İzmir olarak evsahipliği yapmaya ve tüm Ege Bölgesi'ni ağırlamaya hazırlanıyoruz. Yerel yönetimlerde, halkımız tarafından bizlere verilen oylarla kazandığımız meclis üyeliklerinde görev yapan partililerimizin, görevlerini partimize yakışır bir biçimde yapmaları son derece önemli. Görevinin sorumluluğunda olan, yetkisini bilen ve doğru kullanan meclis üyelerimiz, bizim yerel yönetimlerdeki gücümüze güç katacaktır. Bu eğitim toplantılarıyla sosyal belediyeciliğin önemli bir ayağı olan meclis üyelerimiz arasındaki koordinasyonu ve paylaşımı arttırmayı hedeflerken yasaların onlara verdiği yetkiler, partimizin yerel yönetimlerden beklentileri hakkında bazı paylaşımlarda da bulunulacak." dedi.

CHP İl Başkanı Engin, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yapılacak ve 800’den fazla meclis üyesinin katılımının beklendiği eğitim toplantısında oylama usul, hukuk komisyonlarının yetki ve sorumlulukları, stratejik plan ve performans programı, bütçe ve faaliyet raporu, denetim komisyonunun görev yetki ve sorumlulukları, meclisin imar konularındaki yetki görev ve sorumlukları, yerel yönetimler ve toplumsal cinsiyet eşitliği başlıkları altında eğitim verileceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.