Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edremit'te Cumhuriyet'in 90. yıl coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Balıkesir'in Edremit ilçesinde de coşkulu törenlerle kutlandı. Kutlamalar sabah saatlerinde Öğretmen Evi'nde başladı. Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, Belediye Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edremit'te Cumhuriyet'in 90. yıl coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Balıkesir'in Edremit ilçesinde de coşkulu törenlerle kutlandı. Kutlamalar sabah saatlerinde Öğretmen Evi'nde başladı. Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, Belediye Başkanı Vekili Fatih Çağlar, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, ilçe protokolünü, askeri erkanı, daire müdürlerini, dernek ve oda ve oda başkanlarının tebriklerini kabul etti.

Şehit Hamdibey Meydanı'ndaki kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kaymakam Abdülhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Mehmet Topçu ve Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, askeri araca binerek Edremitlilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Kaymakam Abdülhamit Erguvan yaptı. 29 Ekim'i anlatan şiirler ve özlü sözler, öğrenciler tarafından okundu.

Edremit Belediyesi, her bayram olduğu gibi bu bayramda da, tören alanındaki halka Türk bayrakları hediye etti. 7'den 77'ye yüzlerce vatandaşın izlediği törende, Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün halk oyunları ekibi, folklor gösterileri gerçekleştirdi. Halk oyunları gösterisinin ardından, askeri bando yerini aldı ve okulların tören ekipleri resmi geçit yaptı.

Bu arada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde bu yıl bir ilk gerçekleşti ve Yeni Nesil Havacılık Okulu'nun öğrencileri, 2 adet Gyrocopter ile tören alanının üstünden geçiş gerçekleştirdi. Gyrocopterlerin geçişleri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi ve alkışlandı.

Geçit töreninin sonunda, askeri araçlar ve tören mangasının geçişleri, tanklar ve top taşıyan araçlar izleyenleri gururlandırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.