Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirneli yaşlı kadınlar yaşadıkları şehrin tarihi mekanlarını gezdi

Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında 65 yaş üstü kadınlar yaşadıkları şehrin tarihi ve turistik mekanlarını geziyor.Projeden ilk olarak Meriç Nehri’nin karşı kıyısında yer...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirneli yaşlı kadınlar yaşadıkları şehrin tarihi mekanlarını gezdi
Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında 65 yaş üstü kadınlar yaşadıkları şehrin tarihi ve turistik mekanlarını geziyor.

Projeden ilk olarak Meriç Nehri’nin karşı kıyısında yer alan Karaağaç Mahallesi sakinleri yararlandı. 65 yaşın üzerindeki kadınlar için özel bir otobüs tahsis edildi. Sabah saatlerinde evlerinden alınan kadınlar şehir turu yaptı.
Edirne'nin yeni yerleşim biriminin yanı sıra Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi bölgesi, II. Bayezit Külliyesi, Balkan Şehitliği, Lozan Anıtı gezildi. Zübeyde Hanım Kadın Lokalini ziyaret eden Karaağaçlı kadınlar için Meriç Nehri kıyısında bulunan Belediye Protokol Evi’nde öğle yemeği molası verdi. Edirne Bandosu takımında görevli müzisyenlerin birbirinden güzel parçaları eşliğinde eğlenceli bir ortamda yemeğini yiyen kadınlar, daha sonra Edirne Belediye Başkanlığı makamına geçti.

Mahalleli kadınları belediye girişinde Başkan Recep Gürkan ve Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu karşıladı. Belediye Meclis salonuna geçen başkan ve misafirleri burada bir süre görüşme yaptı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, Karaağaç Mahallesi sakinlerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediyenin kadınlara yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Karaağaçlı kadınları ise şu ana kadar yaşadıkları şehri ayrıntılı gezme fırsatını bulamadıklarını ifade ederek “Birçoğumuz Edirneliyiz. İnsanoğlu, her an gözünün önünde duran güzellikleri hep sona saklıyor sanki. Bizlerde hep en yakınımızda duran kentimizin güzelliklerini Edirne Belediyesi sayesinde keşfediyoruz. Çok iyi düşünülmüş bir proje. Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a, Belediye Başkan Yardımcımız Çiğdem Gegeoğlu ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.