Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı

Edirne’de Cumhuriyet’in ilanının 90. yıl dönümü büyük bir coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Talatpaşa Bulvarı üzerinde yapıldı.Edirne Valisi Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Belediye Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı
Edirne’de Cumhuriyet’in ilanının 90. yıl dönümü büyük bir coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Talatpaşa Bulvarı üzerinde yapıldı.

Edirne Valisi Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin alana gelmesiyle tören başladı. Törene öğrenci, asker ve binlerce vatandaş katıldı. Protokol üyeleri üstü açık askeri araçla tören alanını selamladıktan sonra İstiklal Marşı okundu. Ardından günü anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Edirne Valisi Hasan Duruer, Cumhuriyet’in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerin, kahraman gazilerin Türk milletine en kıymetli armağanı olduğunu söyledi.

Konuşmadan sonra öğrenciler günün anlamına dair şiirler okudu. Çeşitli dallarda derece alan öğrencilere ödüller verildi. Belediye halk oyunları ekibinin performansı ise büyük alkış aldı. Edirne’deki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öğrencilerin, askeri birliklerin ve araçların resmi geçişi ile tamamladı. Törene katılan öğrencilerin taşıdığı Türk bayrakları tören alanını ayrı bir görsek zenginlik sundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.